gastro postao
Uživajte u savršeno pečenom slatkom mesu
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 0
Potrebno vam je
- 1500 g buncek
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica sol
- 1 vezica povrće za juhu
- 1 mala žlica šareni papar
- mast svinjska, nesoljena
- 1 list lovorov list
Priprema
- Stavite koljenicu u lonac s povrćem, solju, češnjakom, lovorom i paprom pa sve pokrijte hladnom vodom. Kad voda zakuha, žlicom možete pokupiti pjenu koja se nakupila na površini. Smanjite vatru, poklopite lonac i kuhajte oko pola sata.
- Izvadite buncek iz vode, zarežite uz kost pa stavite na lim za pečenje. Polijte ga otopljenom mašću pa pecite oko dva sata na 160°- 180°C. Okrećite ga svakih 15 min i podlijevajte vodom u kojoj se kuhao.
Izvor Skuhatćute