Recepti 03. listopada 2014.

Pečeni janjeći but s mediteranskim travama

gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li janjeće meso, ovo je odličan recept za vas

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 119

Potrebno vam je

  • 1000 g janjetina, but
  • mediteranske trave
  • 200 g tikvice, zelene
  • 200 g celer, korijen
  • 250 g mrkva, crvena
  • 500 g krumpir, zreli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • ulje maslinovo

Priprema

  1. Janjeći but odvojite od kostiju, začinite solju i paprom u središnjem dijelu gdje je bila kost, stavite mediteranske trave, zarolajte i povežite konopcem za pečenje.
  2. Podlijte uljem te stavite u pećnicu na 170°c oko sat vremena uz povremeno polijevanje i okretanje.
  3. Povrće operite i ogulite, okruglim izdubljivačem napravite kuglice od povrća, skuhajte u slanoj vodi, dodajte pečenom butu pa zapecite još pet minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.