gastro postao
Volite li janjeće meso, ovo je odličan recept za vas
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 119
Potrebno vam je
- 1000 g janjetina, but
- mediteranske trave
- 200 g tikvice, zelene
- 200 g celer, korijen
- 250 g mrkva, crvena
- 500 g krumpir, zreli
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Janjeći but odvojite od kostiju, začinite solju i paprom u središnjem dijelu gdje je bila kost, stavite mediteranske trave, zarolajte i povežite konopcem za pečenje.
- Podlijte uljem te stavite u pećnicu na 170°c oko sat vremena uz povremeno polijevanje i okretanje.
- Povrće operite i ogulite, okruglim izdubljivačem napravite kuglice od povrća, skuhajte u slanoj vodi, dodajte pečenom butu pa zapecite još pet minuta.
Izvor Skuhatćute