gastro postao
Uz malo mašte, od bataka se može pripremiti itekako zanimljivo jelo
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 8 bataka sa zabatkom
- 4 režnja češnjaka
- 1 mala žlica jabučnog octa
- 1 mala žlica šećera
- sol
- svježe mljeveni papar
- ulje maslinovo
Priprema
- Od jabučnog octa, češnjaka, smeđeg šećera, maslinova ulja, soli i papra priredite marinadu.
- 8 pilećih bataka operite i posušite kuhinjskim ubrusom. Prelijte ih marinadom i pustite da odstoje 1 sat.
- Ugrijte pećnicu na 220 °C. U vatrostalnu posudu složite batke, prekrijte ih aluminijskom folijom i pecite 15 min u ugrijanoj pećnici.
- Nakon 15 min otklopite batke i pecite ih otkrivene još 15-20 minuta na 200 °C, dok ne dobiju zlatnu boju.
Dobar tek!