gastro postao
Učinite voće zanimljivijim uz ovaj talijanski ljetni recept
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 104
Potrebno vam je
- 2 kom kruška (cijela)
- 2 kom šljiva
- 4 kom smokve zelene, zrele
- 2 kom breskva
- 2 kom naranča (žuto - narančasto meso)
- 3 žlica likeri (prosjek)
Priprema
- Kruške i breskve narežite na četvrtine, šljive i smokve na pola, te očistite voće od koštica i jezgre. Iscijedite sok 2 naranče. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
- Stavite kruške, šljive, smokve i breskve u jednom sloju u lim vatrostalnu posudu. Iscijedite narančin sok po njima i pecite u sredini pećnice 18 minuta.
- Izvadite iz pećnice i prelijte grand marnierom. Pecite još 6 minuta.
- Podijelite pečeno voće na četiri zdjelice i poslužite vruće ili toplo.
Izvor "Talijanska kuharica", Gino D'Acampo