Recepti 13. listopada 2014.

Penne s pršutom i kaduljom

gastro postao gastro.24sata.hr
Ukusna i zasitna tjestenina za svaku prigodu

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 450

Potrebno vam je

  • 500 g penne rigate (pera)
  • 250 g pršut
  • 100 ml vino bijelo
  • kadulja
  • origano
  • ružmarin
  • maslac, slani
  • 200 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Skuhajte penne “al dente”.
  2. Na tavi na maslacu kratko popržite listiće kadulje i pršut narezan na trake te dodajte vino da prokuha.
  3. Zatim dodajte slatko vrhnje, papar, origano, ružmarin i prema potrebi malo vode u kojoj su se kuhale penne. Posolite i popaprite.
  4. Dodajte skuhane penne i pomiješajte.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.