Recepti 22. studenoga 2022.

Penne s tunjevinom i maslinama - stvarno jako ukusna kombinacija

foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tražiš brz i jednostavan obrok usred tjedna? Ovu tjesteninu od tunjevine s rajčicom i maslinama ne možeš lakše i brže pripremiti, a rezultat je super ukusan obrok

Vjerujemo da ove namirnice već imaš u smočnici ili u hladnjaku – jer tuna, rajčice i masline namirnice su koje baš svatko voli, zar ne? Ako je tako, onda su ove penne s tunjevinom i maslinama savršena ideja za ručak usred tjedna. Neće ti oduzeti previše vremena, a rezultat je stvarno ukusan obrok

Konzervirana tuna je brz i jednostavan obrok, a za ovaj recept preferiramo tunu u maslinovom ulju. Naime, ulje pojačava okus tune i daje finu vlažnost umaku. Ako pak više voliš tunjevinu u vodi, dodaj nekoliko žlica maslinova ulja u ovo jelo – za mekaniju teksturu. Preferiraš li aromatičnije jelo predlažemo da u ovaj recept dodaš i malo (ili više, po želji) mljevenih ili nasjeckanih inćuna.

Pripremi sastojke (ili dodaj pak neke nove ako želiš – jer u tjesteninu definitivno može baš sve) dok se voda za tjesteninu zagrijava.

penne.jpg Možda vas zanima... 15 neodoljivih recepata s tjesteninom Špajza

Penne s tunjevinom i maslinama

Sastojci za 4 osobe:

  • 250 g tunjevine iz ulja
  • 350 g penna
  • 1 glavica luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 ljuta papričica
  • 2 žlice ulja
  • 1 žličica šećera
  • 250 g sjeckane rajčice
  • 100 g crnih maslina
  • sol i papar

Priprema:

  1. Luk i češnjak oljušti i nasjeckaj, papričicu očisti i nasitno nareži, a tunjevinu ocijedi i usitni vilicom.
  2. Penne skuhaj u dosta slane vode da budu al dente.
  3. Na vrućem ulju pirjaj luk i češnjak dok ne postanu staklasti, pospi ih šećerom pa miješaj dok se šećer ne karamelizira. Primiješaj rajčice pa ostavi neka vrije oko 5 minuta. Umiješaj zatim tunjevinu, papričicu i masline pa kuhaj još oko 2 minute.
  4. Tjesteninu ocijedi i izmiješaj s umakom te po želji ukrasi peršinom.
Možda vas zanima... Drugačiji i laganiji okusi: Penne s umakom od oraha Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.