Recepti 11. prosinca 2019.

Pet najboljih blagdanskih keksića za svačiji ukus

gastro postao gastro.24sata.hr
Blagdani se približavaju, a obaveze se samo gomilaju. Čišćenje kuće, kićenje bora, kupovanje poklona nalaze se iza ugla, a kako nitko od tvoje obitelji i prijatelja ne bi ostao gladan, donosimo ti ove slasne, brze i jednostavne recepte.

Kako bi ti olakšali da spremno dočekaš blagdane u nastavku teksta donosimo ti pet recepata za slasne kolačiće koji će zamirisati tvoj dom i oduševi ukućane, ali i goste. Dobar tek!

Šape

Ova blagdanska poslastica uvijek se na velika vrata vraća u prosincu. Ako ih do sada nikada nisi spremala, tvoja majka i baka zasigurno jesu. Mi ti donosimo recept za njihovo tradicionalno spremanje, ali ako želiš neki moderni twist možeš dodati vanilin šećer ili koricu limuna i/ili naranče.

 

Možda vas zanima... Šape - poslastica stvorena za prosinac Kolumne

 

 | Author: Maja Božičanin foto: Maja Božičanin

Keksići s pistacijom

Kad želiš nešto zdravo, hrskavo i lako za jesti u pokretu orašasti plodovi svih vrsta odlična su opcija. Jedan od njih je i pistacija koju je naša kolumnistica Irena ubacila u ove kolačiće te su oni postali ultimativni blagdanski hrskavi užitak.

 

Možda vas zanima... Keksići s pistacijom - ultimativni blagdanski hrskavi užitak Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Gingerbread keksići

Ovi popularni keksići u sebi sadržavaju miris i čaroliju Božića. Nakon njihove pripreme cijela kuća mirisat će ti po cimetu, klinčiću i medu, a osim što su odlični za grickanje, oni su i zanimljiv poklon koji možeš staviti nekome pod božićno drvce.

 

Možda vas zanima... Božić dolazi: Napravi Gingerbread keksiće Špajza

 

 | Author: Nevena Josipović foto: Nevena Josipović

Keksi s brusnicom i narančom

Ako osim oraha i čokolade na blagdanski meni želiš dodati i nešto voća - ovo je recept za tebe. Ovi keksići jednostavni su za napraviti, a možeš ih napraviti već sada i pričuvati u zamrzivaču.

 

Možda vas zanima... Pripreme za blagdane: Keksi s brusnicom i narančom Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Keksi sa sezamom

Ovi keksići izgledaju toliko jednostavno, ali nemoj da te to zavara - svojim okusom će te oduševiti. Veoma ih je jednostavno za napraviti, a namirnice koje trebaš su uobičajene, no rezultat koji daju zaista je nešto posebno.


Možda vas zanima... Keksi sa sezamom pravo su iznenađenje Kolumne

 

 | Author: Irena Gavran foto: Irena Gavran

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.