gastro postao
Tijesto punjeno najukusnijom mješavinom namirnica i začina
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 311
Tijesto
- 2.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 mala žlica suhi kvasac
- 1 mala žlica šećer, kristal
- 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 0.50 dl ulje maslinovo
- ulje suncokretovo
- 400 g patlidžan
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 400 g janjetina, mljevena
- sol
- svježe mljeveni papar
- crvena paprika
- 1 kom rajčica, crvena
- 2 mala žlica peršin, list
- 1 kom jaje kokošje
- 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
Priprema
- Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa ostavite sa strane deset minuta. U brašnu napravite rupu pa joj dodajte mješavinu s kvascem te ulje. Umijesite glatku smjesu pa pustite da odstoji sat vremena.
- Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa ostavite sa strane deset minuta. U brašnu napravite rupu pa joj dodajte mješavinu s kvascem te ulje. Umijesite glatku smjesu pa pustite da odstoji sat vremena.
- Za nadjev na ulju zapržite patlidžane, luk i češnjak. u drugoj tavi pirjajte meso i začine dok meso ne bude smećkasto. ubacite smjesu s patlidžanima, rajčicu i peršin.
- Za nadjev na ulju zapržite patlidžane, luk i češnjak. u drugoj tavi pirjajte meso i začine dok meso ne bude smećkasto. ubacite smjesu s patlidžanima, rajčicu i peršin.
- Tijesto razvaljajte u četiri elipsaste plahte pa na svaku stavite dio nadjeva. Zamotajte rubove da dobijete oblik čamca. premažite jajetom i pospite sezamom.
- Tijesto razvaljajte u četiri elipsaste plahte pa na svaku stavite dio nadjeva. Zamotajte rubove da dobijete oblik čamca. premažite jajetom i pospite sezamom.
- Pecite u nauljenom limu 20-ak minuta na 200°c.
- Pecite u nauljenom limu 20-ak minuta na 200°c.
Izvor Skuhatćute