gastro postao
                                            
                                        
                                    Tijesto punjeno najukusnijom mješavinom namirnica i začina
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 311
Tijesto
- 2.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
 - 2 mala žlica suhi kvasac
 - 1 mala žlica šećer, kristal
 - 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
 - 1 mala žlica sol
 - 2 žlica ulje maslinovo
 
Nadjev
- 0.50 dl ulje maslinovo
 - ulje suncokretovo
 - 400 g patlidžan
 - 1 kom luk ,crveni
 - 2 režanj češnjak
 - 400 g janjetina, mljevena
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 - crvena paprika
 - 1 kom rajčica, crvena
 - 2 mala žlica peršin, list
 - 1 kom jaje kokošje
 - 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
 
Priprema
- Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa ostavite sa strane deset minuta. U brašnu napravite rupu pa joj dodajte mješavinu s kvascem te ulje. Umijesite glatku smjesu pa pustite da odstoji sat vremena.
 - Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa ostavite sa strane deset minuta. U brašnu napravite rupu pa joj dodajte mješavinu s kvascem te ulje. Umijesite glatku smjesu pa pustite da odstoji sat vremena.
 - Za nadjev na ulju zapržite patlidžane, luk i češnjak. u drugoj tavi pirjajte meso i začine dok meso ne bude smećkasto. ubacite smjesu s patlidžanima, rajčicu i peršin.
 - Za nadjev na ulju zapržite patlidžane, luk i češnjak. u drugoj tavi pirjajte meso i začine dok meso ne bude smećkasto. ubacite smjesu s patlidžanima, rajčicu i peršin.
 - Tijesto razvaljajte u četiri elipsaste plahte pa na svaku stavite dio nadjeva. Zamotajte rubove da dobijete oblik čamca. premažite jajetom i pospite sezamom.
 - Tijesto razvaljajte u četiri elipsaste plahte pa na svaku stavite dio nadjeva. Zamotajte rubove da dobijete oblik čamca. premažite jajetom i pospite sezamom.
 - Pecite u nauljenom limu 20-ak minuta na 200°c.
 - Pecite u nauljenom limu 20-ak minuta na 200°c.
 
Izvor Skuhatćute