Recepti 13. listopada 2014.

Pida s patlidžanima i janjetinom

gastro postao gastro.24sata.hr
Tijesto punjeno najukusnijom mješavinom namirnica i začina

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 311

Tijesto

  • 2.50 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 mala žlica suhi kvasac
  • 1 mala žlica šećer, kristal
  • 2.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 0.50 dl ulje maslinovo
  • ulje suncokretovo
  • 400 g patlidžan
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 400 g janjetina, mljevena
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • crvena paprika
  • 1 kom rajčica, crvena
  • 2 mala žlica peršin, list
  • 1 kom jaje kokošje
  • 2 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe

Priprema

  1. Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa ostavite sa strane deset minuta. U brašnu napravite rupu pa joj dodajte mješavinu s kvascem te ulje. Umijesite glatku smjesu pa pustite da odstoji sat vremena.
  2. Pomiješajte mlijeko, kvasac i šećer pa ostavite sa strane deset minuta. U brašnu napravite rupu pa joj dodajte mješavinu s kvascem te ulje. Umijesite glatku smjesu pa pustite da odstoji sat vremena.
  3. Za nadjev na ulju zapržite patlidžane, luk i češnjak. u drugoj tavi pirjajte meso i začine dok meso ne bude smećkasto. ubacite smjesu s patlidžanima, rajčicu i peršin.
  4. Za nadjev na ulju zapržite patlidžane, luk i češnjak. u drugoj tavi pirjajte meso i začine dok meso ne bude smećkasto. ubacite smjesu s patlidžanima, rajčicu i peršin.
  5. Tijesto razvaljajte u četiri elipsaste plahte pa na svaku stavite dio nadjeva. Zamotajte rubove da dobijete oblik čamca. premažite jajetom i pospite sezamom.
  6. Tijesto razvaljajte u četiri elipsaste plahte pa na svaku stavite dio nadjeva. Zamotajte rubove da dobijete oblik čamca. premažite jajetom i pospite sezamom.
  7. Pecite u nauljenom limu 20-ak minuta na 200°c.
  8. Pecite u nauljenom limu 20-ak minuta na 200°c.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.