gastro postao
Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći.
Hladnije dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu. Ovaj gulaš popularan je diljem svijeta, dobio je i razne inačice, a u nastavku pročitajte pikantnu verziju i inspirirajte te se za svoje omiljeno jelo na žlicu.
Potrebno vam je:
- 500 g junetine od buta
- 2 luka
- 150 g mrkve
- 20 ml ulja
- 250 g sjeckane rajčice
- žličica ljute crvene mljevene paprike
- 1/2 žlice ajvara
- češanj češnjaka
- 1/2 čili papričice
- žlica koncentrata rajčice
- 1/2 žlice škrobnog brašna
- žlica peršina
- sol i papar
Priprema:
- Na ulju popržite junetinu narezanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte oko 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
- Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
- Po potrebi dolijte još vode. Šrkobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.