Recepti 3608 prikaza 26. studenoga 2018.

Pikantan gulaš idealan za hladne dane

Irski gulaš
Thinkstock
Gulaš je pravi specijalitet koji podnosi razne varijacije, a među omiljenijima je svakako juneći.

Hladnije dane teško možemo zamisliti bez toplog jela na žlicu. Ovaj gulaš popularan je diljem svijeta, dobio je i razne inačice, a u nastavku pročitajte pikantnu verziju i inspirirajte te se za svoje omiljeno jelo na žlicu.

 

Možda vas zanima... Pileći gulaš za brzinski ručak na žlicu Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g junetine od buta
  • 2 luka
  • 150 g mrkve
  • 20 ml ulja
  • 250 g sjeckane rajčice
  • žličica ljute crvene mljevene paprike
  • 1/2 žlice ajvara
  • češanj češnjaka
  • 1/2 čili papričice
  • žlica koncentrata rajčice
  • 1/2 žlice škrobnog brašna
  • žlica peršina
  • sol i papar

 

Možda vas zanima... Željni izazova? Skuhajte gulaš u pećnici! Recepti


Priprema:

  1. Na ulju popržite junetinu narezanu na manje kocke. Dodajte sjeckani luk i ribanu mrkvu. Pirjajte oko 5 minuta, maknite s vatre i umiješajte koncentrat rajčice, mljevenu papriku i protisnuti češnjak.
  2. Vratite na vatru, dodajte sjeckanu čili papričicu i rajčice, posolite i popaprite. Dodajte 8dl vode i kuhajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.
  3. Po potrebi dolijte još vode. Šrkobno brašno razmutite u malo hladne vode i umiješajte u juhu. Kratko prokuhajte, umiješajte ajvar i pospite sjeckanim peršinom.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.