Recepti 03. listopada 2014.

Pikantna janjetina s umakom aioli

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte recept za janjetinu u ukusnom umaku

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 390

Janjetina

  • 2000 g janjetina, but
  • 1.50 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 800 g krumpir, zreli
  • 45 g pšenično brašno, bijelo

Umak

  • 2 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 1 mala žlica sol
  • 30 ml vinski ocat, bijeli
  • 250 ml ulje maslinovo
  • 1 mala žlica menta

Priprema

  1. Stavite janjetinu u posudu za pečenje. U zdjeli pomiješajte ulje i sve začine. Utrljajte mješavinu u meso. oko janjetine poslažite krumpir. Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C.
  2. Nakon pola sata sokovima iz posude prelijte janjetinu. Pecite još 40-60 minuta, ovisno o tome želite li da meso bude slabije ili jače pečeno. Stavite janjetinu i krumpir na toplu platu za posluživanje te ostavite da odstoji prije rezanja.
  3. Tekućini u posudi dodajte brašno, zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dodajući 250-300 ml vode kako biste napravili umak.
  4. Napravite umak aïoli. U blender stavite žumanjak, sol i ocat te izmiješajte. Potom polako umiješajte ulje dok ne dobijete gustu majonezu. Dodajte metvicu. Izrežite janjetinu te poslužite s pečenim krumpirom, umakom i majonezom aïoli.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.