Recepti 13. listopada 2014.

Pilav od slanutka i povrća

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte pilav pripremljen na malo drugačiji način

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 203

Potrebno vam je

  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 3 režanj češnjak
  • 175 g ječam
  • 1 mala žlica mljeveni cimet
  • 1 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica kim
  • 1 mala žlica sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1.15 l povrtni temeljac
  • 4 kom mrkva, crvena
  • 2 g tikvice, zelene
  • 450 g slanutak, kuhani ekozona
  • 60 g grožđice
  • 115 g indijski oraščić,prženi neslani
  • peršin, list

Priprema

  1. U posudi zagrijte ulje, pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju
  2. Umiješajte ječam, cimet, korijandar, kumin, sol i nešto papra. Ulijte temeljac, dodajte nasjeckanu mrkvu i tikvice te zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i lagano krčkajte 25 minuta.
  3. Umiješajte slanutak i grožđice te kuhajte još pet minuta.
  4. Ako tijekom kuhanja jelo ostane suho, dodajte malo vode. Dodajte oraščiće ili kikiriki te ukrasite peršinom.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.