gastro postao
Isprobajte pilav pripremljen na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 203
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 3 režanj češnjak
- 175 g ječam
- 1 mala žlica mljeveni cimet
- 1 mala žlica korijander
- 1 mala žlica kim
- 1 mala žlica sol
- svježe mljeveni papar
- 1.15 l povrtni temeljac
- 4 kom mrkva, crvena
- 2 g tikvice, zelene
- 450 g slanutak, kuhani ekozona
- 60 g grožđice
- 115 g indijski oraščić,prženi neslani
- peršin, list
Priprema
- U posudi zagrijte ulje, pirjajte luk i češnjak dok ne omekšaju
- Umiješajte ječam, cimet, korijandar, kumin, sol i nešto papra. Ulijte temeljac, dodajte nasjeckanu mrkvu i tikvice te zakuhajte. Smanjite vatru, poklopite i lagano krčkajte 25 minuta.
- Umiješajte slanutak i grožđice te kuhajte još pet minuta.
- Ako tijekom kuhanja jelo ostane suho, dodajte malo vode. Dodajte oraščiće ili kikiriki te ukrasite peršinom.
Izvor Skuhatćute