Recepti 03. listopada 2014.

Pilav s mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
U receptu možete iskoristiti i pinjole i bademe, a luku možete dodati i češanj češnjaka

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 954

Potrebno vam je

  • 1 šaka pinjoli
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom štapić cimeta
  • 500 g janjetina, kare
  • 200 g basmati riža
  • 0.50 l povrtni temeljac
  • 12 kom marelice, sušene
  • 1 šaka menta

Priprema

  1. Isperite rižu četiri-pet puta pod hladnom vodom i ostavite je u hladnoj vodi. U dubokoj tavi na laganoj vatri popržite pinjole ili bademe.
  2. Na ulju popržite nasjeckani luk i štapiće cimeta, dok luk ne počne poprimati zlatnu boju. Maknite ga u jednu stranu, pojačajte vatru, ulijte još ulja ako je potrebno i umiješajte janjetinu. Pirjajte je dok ne poprimi smeđu boju, uspite rižu i pirjajte minutu stalno miješajući.
  3. Temeljac zagrijte. Prema potrebi začinite pa dodajte marelice. Smanjite vatru, pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok riža ne omekša, a temeljac se skroz upije.
  4. Umiješajte pinjole i mentu te poslužite.

U receptu možete iskoristiti i pinjole i bademe, a luku možete dodati i češanj češnjaka

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.