gastro postao
U receptu možete iskoristiti i pinjole i bademe, a luku možete dodati i češanj češnjaka
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 954
Potrebno vam je
- 1 šaka pinjoli
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom štapić cimeta
- 500 g janjetina, kare
- 200 g basmati riža
- 0.50 l povrtni temeljac
- 12 kom marelice, sušene
- 1 šaka menta
Priprema
- Isperite rižu četiri-pet puta pod hladnom vodom i ostavite je u hladnoj vodi. U dubokoj tavi na laganoj vatri popržite pinjole ili bademe.
- Na ulju popržite nasjeckani luk i štapiće cimeta, dok luk ne počne poprimati zlatnu boju. Maknite ga u jednu stranu, pojačajte vatru, ulijte još ulja ako je potrebno i umiješajte janjetinu. Pirjajte je dok ne poprimi smeđu boju, uspite rižu i pirjajte minutu stalno miješajući.
- Temeljac zagrijte. Prema potrebi začinite pa dodajte marelice. Smanjite vatru, pokrijte i kuhajte 12 minuta ili dok riža ne omekša, a temeljac se skroz upije.
- Umiješajte pinjole i mentu te poslužite.
U receptu možete iskoristiti i pinjole i bademe, a luku možete dodati i češanj češnjaka
Izvor Skuhatćute