Recepti 03. listopada 2014.

Pileća juha s tortiljama

gastro postao gastro.24sata.hr
Zanimljiva kombinacija u okrepljujućoj juhi

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 276

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom paprika, zelena
  • 1 kom crvena paprika
  • 1 kom čili papričica
  • 2 režanj češnjak
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 4 šalica pileći temeljac
  • 800 g pelati
  • 0.25 šalica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • 2 mala žlica kim
  • 400 g pile (cijelo, prosjek )
  • 2 kom klinčići
  • 1 šalica grah, crni
  • 1 mala žlica sol
  • 1 mala žlica svježe mljeveni papar
  • 0.25 šalica korijander
  • 1 kom tortilja

Priprema

  1. U loncu zagrijte ulje, dodajte luk pa pirjajte 2 min.
  2. Dodajte nasjeckane paprike te pirjajte još 2 min.
  3. Umiješajte češnjak i nasjeckanu tikvicu, a nakon 1 min dodajte temeljac, pelate, koncentrat rajčice, kim, korijandar i klinčiće. Kad prokuha, smanjite vatru i kuhajte 15 min.
  4. Dodajte kukuruz, grah i kuhanu pileće meso pa pustite da se krčka 5 min. Dodajte sol, papar, listove korijandra i komadiće tortilje pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.