gastro postao
Piletinu poslužite sa salatom od miješanog povrća ili pečenim krumpirima koje možete možete začiniti
mješavinom začina koje ste koristili za piletinu
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 95
Potrebno vam je
- 200 g krušne mrvice
- 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
- 1 mala žlica čili papričica
- 1 mala žlica crvena paprika
- 1 mala žlica đumbir,svježi
- 1 mala žlica sol
- 85 g med, vrcani
- 1 žlica limunov sok
- 3 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- ulje suncokretovo
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C pa u nju stavite lim za pečenje premazan uljem. U plitku posudu stavite sve začine ( zelena čili papričica) i sol. U drugoj posudi pomiješajte med i sok od limuna sa žlicom mlake vode.
- Piletinu ( 3 komada po 400 g) “umočite” u mješavinu s medom pa maknite višak. Nakon toga uvaljajte meso u mješavinu začina i stavite u lim za pečenje.
- Pecite piletinu 30 minuta pa je poškropite uljem i pecite još 15-30 minuta dok se ne ispeče do kraja. Poslužite odmah.
Izvor Skuhatćute