Recepti 13. listopada 2014.

Pileća prsa pohana u medu i začinima

gastro postao gastro.24sata.hr
Piletinu poslužite sa salatom od miješanog povrća ili pečenim krumpirima koje možete možete začiniti mješavinom začina koje ste koristili za piletinu

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 95

Potrebno vam je

  • 200 g krušne mrvice
  • 1 mala žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 1 mala žlica čili papričica
  • 1 mala žlica crvena paprika
  • 1 mala žlica đumbir,svježi
  • 1 mala žlica sol
  • 85 g med, vrcani
  • 1 žlica limunov sok
  • 3 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • ulje suncokretovo

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°C pa u nju stavite lim za pečenje premazan uljem. U plitku posudu stavite sve začine ( zelena čili papričica) i sol. U drugoj posudi pomiješajte med i sok od limuna sa žlicom mlake vode.
  2. Piletinu ( 3 komada po 400 g) “umočite” u mješavinu s medom pa maknite višak. Nakon toga uvaljajte meso u mješavinu začina i stavite u lim za pečenje.
  3. Pecite piletinu 30 minuta pa je poškropite uljem i pecite još 15-30 minuta dok se ne ispeče do kraja. Poslužite odmah.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.