Recepti 13. listopada 2014.

Pileća prsa s mozzarellom i pancetom

Pileća prsa s mozzarellom i pancetom
gastro postao gastro.24sata.hr
Poznati chef smatra da su pileća prsa zahvalna za roštiljanje

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 738

Potrebno vam je

  • 600 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 200 g mozzarella
  • 150 g panceta
  • 400 g batat
  • 300 g poriluk (cijeli)
  • 50 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Batatu ogulimo i narežemo na tanke rezance (julienne). Isto tako narežemo i poriluk. Zatim stavimo sve u jednu posudu, začinimo sol, papar i dobro izgnječimo.
  2. Na ploču ili u tavu dodajemo malo maslaca, pa gore stavljamo male smjese od batata i poriluka.
  3. Lagano pržimo s jedne i druge strane da porumene. Pileća prsa, tj. filee posložimo na dasku, a gore poredamo listiće mozzarele. Sve zajedno omotamo pancetom koju smo prethodno narezali na tanke režnjeve i pečemo na ploči tako da je završetak prvi tj. da se zapeče, zatim okrenemo, malo zapečemo pa stavimo u pećnicu da se zgotovi.

Poznati chef smatra da su pileća prsa zahvalna za roštiljanje

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.