gastro postao
Bogati obrok koji možete poslužiti u svim prigodama
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 248
Potrebno vam je
- ulje maslinovo
- 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 500 g tagliatelle
- 10 kriška slanina suha, masna
- 250 g gljive miješane, razne
- 1 kom luk ,crveni
- 200 ml pileći temeljac
- 400 ml vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
- origano
- parmezan
- peršin, list
Priprema
- Narežite pileća prsa na komadiće, očistite gljive i narežite slaninu. U dubokoj tavi na zagrijanom ulju pržite slaninu i piletinu. Dodajte gljive i luk pa začinite origanom. Miješajte i pržite oko osam minuta. Dodajte pileću kocku i pileći temeljac pa pustite da se krčka oko deset minuta.
- U međuvremenu skuhajte tagliatelle ili neku drugu tjesteninu dok ne budu “al dente”. Kada se temeljac u tavi malo reducira, dodajte vrhnje. Pustite neka se kuha pet minuta i miješajte. Začinite solju i paprom pa dodajte tjesteninu.
Bogati obrok koji možete poslužiti u svim prigodama
Izvor Skuhatćute