Recepti 03. listopada 2014.

Pileća prsa s tjesteninom, gljivama i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogati obrok koji možete poslužiti u svim prigodama

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 248

Potrebno vam je

  • ulje maslinovo
  • 400 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 500 g tagliatelle
  • 10 kriška slanina suha, masna
  • 250 g gljive miješane, razne
  • 1 kom luk ,crveni
  • 200 ml pileći temeljac
  • 400 ml vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • origano
  • parmezan
  • peršin, list

Priprema

  1. Narežite pileća prsa na komadiće, očistite gljive i narežite slaninu. U dubokoj tavi na zagrijanom ulju pržite slaninu i piletinu. Dodajte gljive i luk pa začinite origanom. Miješajte i pržite oko osam minuta. Dodajte pileću kocku i pileći temeljac pa pustite da se krčka oko deset minuta.
  2. U međuvremenu skuhajte tagliatelle ili neku drugu tjesteninu dok ne budu “al dente”. Kada se temeljac u tavi malo reducira, dodajte vrhnje. Pustite neka se kuha pet minuta i miješajte. Začinite solju i paprom pa dodajte tjesteninu.

Bogati obrok koji možete poslužiti u svim prigodama

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.