Recepti 03. listopada 2014.

Pileća prsa u umaku od rajčice i timijana

gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite lagano i brzo ukusna prsa u prozračnom umaku

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 246

Potrebno vam je

  • 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 0.25 mala žlica majčina dušica
  • 75 ml vino bijelo
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Pileća prsa očistite od kože i kostiju te istucite. Posolite i popaprite. Zagrijte ulje te pržite piletinu 4-5 minuta. Prebacite meso na pladanj i prekrijte alu-folijom kako bi ostala topla.
  2. Pirjajte luk u tavi na srednje jakoj vatri, miješajte minutu stružući dno tave. Dodajte češnjak i miješajte još minutu. Dodajte nasjeckanu i oguljenu rajčicu te začine pa miješajte još minutu. Ulijte bijelo vino, pojačajte vatru na najjače i kuhajte dok većina tekućine ne ispari.
  3. Složite piletinu na tanjur i žlicom rasporedite umak na svaki komad.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.