gastro postao
Pripremite lagano i brzo ukusna prsa u prozračnom umaku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 246
Potrebno vam je
- 500 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 4 kom rajčica, crvena
- 0.25 mala žlica majčina dušica
- 75 ml vino bijelo
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Pileća prsa očistite od kože i kostiju te istucite. Posolite i popaprite. Zagrijte ulje te pržite piletinu 4-5 minuta. Prebacite meso na pladanj i prekrijte alu-folijom kako bi ostala topla.
- Pirjajte luk u tavi na srednje jakoj vatri, miješajte minutu stružući dno tave. Dodajte češnjak i miješajte još minutu. Dodajte nasjeckanu i oguljenu rajčicu te začine pa miješajte još minutu. Ulijte bijelo vino, pojačajte vatru na najjače i kuhajte dok većina tekućine ne ispari.
- Složite piletinu na tanjur i žlicom rasporedite umak na svaki komad.
Izvor Skuhatćute