gastro postao
Začinite si obrok curryjem i mnoštvom začina za orijentalni štih
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 448
Potrebno vam je
- 0.50 šalica maslac, neslani
- 2 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 1 žlica đumbir, korijen
- 3 žlica curry
- 2 mala žlica sol
- 1 mala žlica kumin, mljeveni
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 1000 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 400 g rajčica, crvena
- 1 žlica korijander
- 100 g indijski oraščić
- 4 žlica jogurt (3.2% masti)
Priprema
- Otopiti maslac u širokoj posudi, zatim dodati luk, češnjak i đumbir te miješajući pirjati oko 5 minuta da sastojci omekšaju. Dodati curry, sol, kim i papar pa kuhati još 2 min stalno miješajući.
- Dodati piletinu i dobro je izmiješati sa svim sastojcima.
- Zatim smjesi dodati rajčice, zajedno sa sokom, te korijander i zagrijati do vrenja. Poklopiti i kuhati na laganoj vatri, povremeno miješajući, dok piletina ne bude kuhana oko 40 minuta.
- Indijske oraščiće fino usitniti pa dodati u curry zajeno sa jogurtom pa kuhati na laganoj vatri još oko 5 minuta da se umak zgusne.
Začinite si obrok curryjem i mnoštvom začina za orijentalni štih