Recepti 03. listopada 2014.

Pileći gumbo

gastro postao gastro.24sata.hr
Američki specijalitet zgušnjava se brašnom, koje se prži na ulju stalno miješajući dok ne postane smeđe boje, te se poslije dodaje u jelo ili bamijom koja ga zgušnjava dok se kuha

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 582

Potrebno vam je

  • 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 1 mala žlica sol
  • 45 ml ulje maslinovo
  • 500 g kobasica (prosjek )
  • 750 g crvena paprika
  • 500 g luk ,crveni
  • 375 g celer, korijen
  • 45 g češnjak
  • slatka paprika
  • češnjak u prahu
  • svježe mljeveni papar
  • origano
  • sušeni timijan
  • cajenski papar
  • 800 g rajčica, crvena
  • 750 ml pileći temeljac
  • 280 g smeđa riža
  • 125 g peršin, list

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c. posolite i popaprite piletinu. U velikoj tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte piletinu i kobasicu pa ih pecite osam min dok ne postanu smeđe boje. Premjestite tavu u pećnicu i pecite 15 min. Izvadite i ostavite da se hladi.
  2. U posudi zagrijte preostale dvije žlice ulja pa pirjajte narezanu papriku, luk i celer 12 min povremeno miješajući. Umiješajte češnjak i mješavinu začina te pirjajte 3-5 min. Umiješajte narezane rajčice i temeljac. Zakuhajte pa smanjite vatru.
  3. Izvadite piletinu i kobasicu iz tave, a sokove iz tave ulijte u povrće. Kuhajte 15 min.
  4. U međuvremenu narežite piletinu i kobasicu. Umiješajte piletinu, kobasicu, rižu i preostalu sol u povrće, kuhajte pet min, umiješajte peršin i poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.