gastro postao
Američki specijalitet zgušnjava se brašnom, koje se prži na ulju stalno miješajući dok ne postane smeđe boje, te se poslije dodaje u jelo ili bamijom koja ga zgušnjava dok se kuha
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 582
Potrebno vam je
- 500 g pile (crno meso - batak, zabatak)
- 1 mala žlica sol
- 45 ml ulje maslinovo
- 500 g kobasica (prosjek )
- 750 g crvena paprika
- 500 g luk ,crveni
- 375 g celer, korijen
- 45 g češnjak
- slatka paprika
- češnjak u prahu
- svježe mljeveni papar
- origano
- sušeni timijan
- cajenski papar
- 800 g rajčica, crvena
- 750 ml pileći temeljac
- 280 g smeđa riža
- 125 g peršin, list
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°c. posolite i popaprite piletinu. U velikoj tavi zagrijte žlicu ulja, dodajte piletinu i kobasicu pa ih pecite osam min dok ne postanu smeđe boje. Premjestite tavu u pećnicu i pecite 15 min. Izvadite i ostavite da se hladi.
- U posudi zagrijte preostale dvije žlice ulja pa pirjajte narezanu papriku, luk i celer 12 min povremeno miješajući. Umiješajte češnjak i mješavinu začina te pirjajte 3-5 min. Umiješajte narezane rajčice i temeljac. Zakuhajte pa smanjite vatru.
- Izvadite piletinu i kobasicu iz tave, a sokove iz tave ulijte u povrće. Kuhajte 15 min.
- U međuvremenu narežite piletinu i kobasicu. Umiješajte piletinu, kobasicu, rižu i preostalu sol u povrće, kuhajte pet min, umiješajte peršin i poslužite.
Izvor Skuhatćute