gastro postao
Unesite u pileći rižot boje i egzotičnih okusa ovim jednostavnim receptom!
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 349
Potrebno vam je
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 200 g riža,arborio
- 100 g luk ,crveni
- 100 ml vino bijelo
- 500 ml pileći temeljac
- 0.50 mala žlica šafran
- 80 g poriluk (bijeli dio)
- 50 g parmezan
Priprema
- Piletinu narezanu na kockice propirjajte na malo ulja. Izvadite iz tave i stavite na toplo.
- U tavu dodajte nasjeckani luk. Kad luk omekša, dodajte rižu i šafran, promiješajte pa dodajte piletinu i zalijte vinom (sorta žuti muškat, ukoliko imate).
- Kad alkohol iz vina ispari, podlijte toplim temeljcem. Miješajte uz povremeno dolijevanje temeljca. Pred kraj dodajte poriluk narezan na kolutiće i parmezan.
Izvor Skuhatćute