Brzo, ukusno, sočno i - zdravo! Sve je to ova divna piletina iz woka s povrćem - donosimo super recept!
Wok je nešto što treba imati svaka kuhinja. Priprema jela u njemu je brza, a trpi sve tehnike - pečenje, prženje, pirjanje... Za sve ljubitelje kineske kuhinje imamo jednostavan i ukusan recept ravno iz woka za ručak ili večeru. Kuhanje u woku zadržava okuse, zdrave sastojke i svježinu namirnica, a one ostaju i hrskave.
Sočnapiletina iz woka s povrćem, u umaku od meda i soja sosa oduševit će sve ljubitelje slatko-slanih kombinacija.A oduševit će ih jednako i činjenica da se ovo jelo priprema brzo i jednostavno. Idealna kombinacija!
Tajna je u woku, posudi u kojoj možeš pripremiti hranu na razne načine - pržiti, pirjati... Uglavnom se sva jela za koja se koristi wok pripremaju u jednoj zdjeli, pa tako i ovo.
Wok i sva pripadajuća oprema
foto: Cooker King/Unsplash
Povrće za wok biraj po svome ukusu
Jelo za koje smo se odlučili ovaj put, sočna piletina iz woka s povrćem, u umaku od meda i soje, može se poslužiti uz rižu ili tjesteninu, a povrće koje dodaješ u jelo možeš izabrati prema svojem ukusu.
Mi smo koristili brokulu, kupus i mrkvu, no možeš koristiti i mahune, gljive, paprike te drugo sezonsko povrće.Vrijeme pripreme je 10 minuta, za kuhanje će ti biti potrebno 20 minuta. Količina je dostatna za 4 porcije.
Važno je da umak bude gust kako bi se bolje "prilijepio" za piletinu i povrće, stoga smo koristili sredstvo za zgušnjavanje, tj. kukuruzni škrob.