Recepti 13. listopada 2014.

Piletina na marokanski način

Piletina na marokanski način
gastro postao gastro.24sata.hr
Neobična kombinacija začina otkriva sasvim novu dimenziju piletine

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 2 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • 10 kom rajčice, cherry
  • 2 dl pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom slanutak, konzerva
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 kom ljubičasti luk
  • 4 režanj češnjak
  • 0.50 kom čili papričica
  • sol
  • ulje maslinovo
  • 0.50 mala žlica muškatni oraščić
  • 0.25 mala žlica mljeveni cimet
  • 0.50 mala žlica kim
  • 0.50 mala žlica đumbir u prahu
  • 0.50 mala žlica korijander
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. 2 pileća batka i zabatka marinirajte u maslinovom ulju, soli i papru, možete dodati i malo ostalih začina da dobijete intenzivniji okus. Ostatak začina pomiješajte zajedno u zdjelici.
  2. Na tavi popržite kratko piletinu sa svih strana. Izvadite, pa na istoj masnoći popržite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak narezan na ploškice i mješavinu začina, kratko popržite i dodajte pire od rajčice, cherry rajčice, slanutak, nasjeckanu chilli papričicu, posolite i popaprite i dobro promiješajte.
  3. U posudu za pečenje u pećnici s poklopcem dodajte malo maslinovog ulja, piletinu, tikvice izrezanu na deblje ploške i sastojke iz tave. Dodajte vode tek toliko da svi sastojci budu pokriveni, poklopite i stavite u pećnicu.
  4. Pećnicu zagrijte na 160°, prvih 30 min pecite na 160°C, nakon toga otklopite posudu i pecite otklopljeno još 35-40 min na 180°C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.