Recepti 03. listopada 2014.

Piletina pečena s rajčicama prema receptu Jamieja Olivera

gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivo jelo s mesom i pečenim rajčicama uz čili papričicu i grah iz konzerve

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 797

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 šalica list bosiljka
  • 2 šalica cherry rajčice
  • 1000 g rajčica, crvena
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • ulje maslinovo
  • 400 g trešnjevac

Priprema

  1. Blanširajte rajčice i ogulite im kožicu. Ugrijte pećnicu na 180°c.
  2. Začinite piletinu i poredajte u posudu pa dodajte bosiljak, čili papričicu te narezane velike i male rajčice. Okolo poredajte češnjak i prelijte uljem. Pecite poklopljeno u pećnici oko 80 minuta, a na pola pečenja malo promiješajte rajčice. Nakon pola pečenja dodajte i grah iz konzerve.

Neodoljivo jelo s mesom i pečenim rajčicama uz čili papričicu i grah iz konzerve

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.