gastro postao
Neodoljivo jelo s mesom i pečenim rajčicama uz čili papričicu i grah iz konzerve
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 797
Potrebno vam je
- 4 kom pile (crno meso - batak, zabatak)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 šalica list bosiljka
- 2 šalica cherry rajčice
- 1000 g rajčica, crvena
- 1 režanj češnjak
- 1 kom čili papričica
- ulje maslinovo
- 400 g trešnjevac
Priprema
- Blanširajte rajčice i ogulite im kožicu. Ugrijte pećnicu na 180°c.
- Začinite piletinu i poredajte u posudu pa dodajte bosiljak, čili papričicu te narezane velike i male rajčice. Okolo poredajte češnjak i prelijte uljem. Pecite poklopljeno u pećnici oko 80 minuta, a na pola pečenja malo promiješajte rajčice. Nakon pola pečenja dodajte i grah iz konzerve.
Neodoljivo jelo s mesom i pečenim rajčicama uz čili papričicu i grah iz konzerve
Izvor Skuhatćute