Recepti 25. studenoga 2014.

Piletina s knedlama u umaku od gljiva

Piletina s knedlama u umaku od gljiva
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte provjerenu kombinaciju i pripremite je na malo drugačiji način

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 682

Potrebno vam je

  • 4 kom Pileća prsa
  • 6 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 1 kom bjelanjak kokošji
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 žlica sušeni vrganji
  • 7 dl mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žličica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žličica maslac, slani
  • 4 kriška panceta
  • 0.50 žličica svježi timijan
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • sol
  • bosiljak, vezica
  • papar

Priprema

  1. U zdjeli razmrvite kruh, dodajte žličicu sitno nasjeckanih listića bosiljka, posolite, popaprite, prelijte ga s 4 dl mlijeka i ostavite pola sata sa strane. 50 g šampinjona narežite na kockice, a ostatak na kriške.
  2. Kockice pancete prepržite na tavi dok ne postanu hrskave, dodajte kockice šampinjona, promiješajte, maknite s vatre pa dodajte nasjeckane listiće bosiljka i 1/3 smjese ocijeđenog kruha. Dobro izmiješajte.
  3. Pilećim prsima pažljivo nožem napravite udubinu, napunite ih priređenom smjesom pancete, gljiva i kruha.
  4. Aluminijsku foliju pokapajte maslinovim uljem, pospite prstohvatom soli, papra i listića timijana. U nju zarolajte pileća prsa u obliku bombona.
  5. Pecite u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 45 min.
  6. Suhe vrganje razmrvite rukama pa ih prelijte s 4 žlice vruće vode
  7. U tavi rastopite žličicu maslaca, dodajte žlicu maslinovog ulja, gljive narezane na kriške i vrganje. Kratko propirjajte, dodajte 1 žličicu brašna pa polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje da vam se ne bi stvorile grudice, kuhajte 10-tak min uz povremeno miješanje, posolite, popaprite.
  8. U ostatak ocijeđenog kruha dodajte bjelanjak i 1 žličicu brašna, oblikujte knedle pa ih kuhajte u proključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite.

Isprobajte provjerenu kombinaciju i pripremite je na malo drugačiji način

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.