gastro postao
Isprobajte provjerenu kombinaciju i pripremite je na malo drugačiji način
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 682
Potrebno vam je
- 4 kom Pileća prsa
- 6 kriška kruh pšenični, bijeli
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 žlica sušeni vrganji
- 7 dl mlijeko kravlje, punomasno
- 2 žličica pšenično brašno, bijelo
- 1 žličica maslac, slani
- 4 kriška panceta
- 0.50 žličica svježi timijan
- 2 žlica ulje maslinovo
- sol
- bosiljak, vezica
- papar
Priprema
- U zdjeli razmrvite kruh, dodajte žličicu sitno nasjeckanih listića bosiljka, posolite, popaprite, prelijte ga s 4 dl mlijeka i ostavite pola sata sa strane. 50 g šampinjona narežite na kockice, a ostatak na kriške.
- Kockice pancete prepržite na tavi dok ne postanu hrskave, dodajte kockice šampinjona, promiješajte, maknite s vatre pa dodajte nasjeckane listiće bosiljka i 1/3 smjese ocijeđenog kruha. Dobro izmiješajte.
- Pilećim prsima pažljivo nožem napravite udubinu, napunite ih priređenom smjesom pancete, gljiva i kruha.
- Aluminijsku foliju pokapajte maslinovim uljem, pospite prstohvatom soli, papra i listića timijana. U nju zarolajte pileća prsa u obliku bombona.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 160°C oko 45 min.
- Suhe vrganje razmrvite rukama pa ih prelijte s 4 žlice vruće vode
- U tavi rastopite žličicu maslaca, dodajte žlicu maslinovog ulja, gljive narezane na kriške i vrganje. Kratko propirjajte, dodajte 1 žličicu brašna pa polako dodajte mlijeko uz stalno miješanje da vam se ne bi stvorile grudice, kuhajte 10-tak min uz povremeno miješanje, posolite, popaprite.
- U ostatak ocijeđenog kruha dodajte bjelanjak i 1 žličicu brašna, oblikujte knedle pa ih kuhajte u proključaloj vodi dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite.
Isprobajte provjerenu kombinaciju i pripremite je na malo drugačiji način