Recepti 13. listopada 2014.

Piletina s limetom i čilijem

Piletina s limetom i čilijem
foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pikantno jelo za sve koji vole malo ljuću hranu pripremljenu na meksički način

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 252

Potrebno vam je

  • 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 2 kom limun
  • 1 kom čili papričica
  • šećer, kristal
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 6 žlica vrhnje za kuhanje

Priprema

  1. Na plinskom ili električnom štednjaku oprezno zagrijte 2 metalna štapića za ražnjiće (cca 15 minuta).
  2. Uklonite kožu s pilećih prsa i na meso utisnite tragove vrućim štapićima za ražnjiće.
  3. Ocijedite sok 1 limete. Drugu limetu ogulite i narežite na tanke ploške. Izvadite i bacite sjemenke zelene čili papričice i tanko narežite.
  4. Piletinu stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu. Pospite je šećerom, čilijem, solju, paprom i sokom limete.
  5. Pokrijte i pržite u mikrovalnoj pećnici 10 minuta na srednjoj temperaturi. Izvadite piletinu iz posude i držite na toplom.
  6. Umiješajte vrhnje u sokove u posudi. Kuhajte 2 minute na visokoj temperaturi, često miješajući.

Pikantno jelo za sve koji vole malo ljuću hranu pripremljenu na meksički način

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.