gastro postao
Pikantno jelo za sve koji vole malo ljuću hranu pripremljenu na meksički način
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 252
Potrebno vam je
- 4 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom limun
- 1 kom čili papričica
- šećer, kristal
- sol
- svježe mljeveni papar
- 6 žlica vrhnje za kuhanje
Priprema
- Na plinskom ili električnom štednjaku oprezno zagrijte 2 metalna štapića za ražnjiće (cca 15 minuta).
- Uklonite kožu s pilećih prsa i na meso utisnite tragove vrućim štapićima za ražnjiće.
- Ocijedite sok 1 limete. Drugu limetu ogulite i narežite na tanke ploške. Izvadite i bacite sjemenke zelene čili papričice i tanko narežite.
- Piletinu stavite u posudu za mikrovalnu pećnicu. Pospite je šećerom, čilijem, solju, paprom i sokom limete.
- Pokrijte i pržite u mikrovalnoj pećnici 10 minuta na srednjoj temperaturi. Izvadite piletinu iz posude i držite na toplom.
- Umiješajte vrhnje u sokove u posudi. Kuhajte 2 minute na visokoj temperaturi, često miješajući.
Pikantno jelo za sve koji vole malo ljuću hranu pripremljenu na meksički način