gastro postao
Meso i povrće možete marinirati i dan unaprijed kako bi se sve arome dobro prožele. Poklopite i ostavite u hladnjaku preko noći. Poslužite s rižom pirjanom na luku. Za lijepu, žutu boju dodajte i žličicu kurkume.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 159
Potrebno vam je
- 450 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 2 kom luk ,crveni
- 450 g krumpir, mladi
- 1 kom paprika, zelena
- 1 kom mrkva, crvena
- 3 žlica ulje maslinovo
- 400 g pelati
- 240 ml voda
- 1 mala žlica origano
- 1 mala žlica slatka paprika
- sol
- papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°c. U vatrostalnoj posudi marinirajte krumpire, papriku i mrkvu s mesom u maslinovu ulju, nasjeckanim rajčicama iz konzerve, crvenoj paprici, soli, papru, origanu i paprici u prahu.
- Dobro promiješajte tako da začini oblože meso i povrće. Malo posolite. Poklopite i ostavite u hladnjaku 15 minuta. Dodajte vodu u posudu s mesom i dobro promiješajte. Pecite 40 minuta, a na pola pečenja lagano promiješajte, poklopite i pecite još 20 minuta.
Izvor Skuhatćute