gastro postao
Jednostavan recept za piletinu i kremasti umak aromatiziran jedinstvenim okusom kapara
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 417
Potrebno vam je
- 800 g Pileća prsa
- 2 žlica limunov sok
- 0.50 žličica papar
- 1 žličica sol
- 1 žličica kopar
- 1 žličica češnjak u prahu
- 2 žlica maslac, slani
- 3 žlica maslac, slani
- 200 g vrhnje za kuhanje
- 2 žlica kapari
Priprema
- Pileća prsa prelijte limunovim sokom te začinite sa soli, paprom, češnjakom u prahu i koprom.
- U većoj tavi otopite maslac i prepecite piletinu na srednjoj do jakoj vatri uz često okretanje do smeđe boje, oko 5 min.
- Zatim smanjite jačinu vatre i pecite još 5-7 min dok meso bude potpuno pečeno. Premjestite na tanjur i pokrijte folijom da ostane toplo.
- U istu tavu ulijte vrhnje za kuhanje i uz miješanje kuhajte oko 3 minute, a zatim umiješajte kapare i prokuhajte još 1-2 minute.
- Umak prelijte preko pilećih prsa i servirajte.