Recepti 04. studenoga 2014.

Piletina u krem umaku s kaparima

Piletina u krem umaku s kaparima 2
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavan recept za piletinu i kremasti umak aromatiziran jedinstvenim okusom kapara

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 417

Potrebno vam je

  • 800 g Pileća prsa
  • 2 žlica limunov sok
  • 0.50 žličica papar
  • 1 žličica sol
  • 1 žličica kopar
  • 1 žličica češnjak u prahu
  • 2 žlica maslac, slani
  • 3 žlica maslac, slani
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • 2 žlica kapari

Priprema

  1. Pileća prsa prelijte limunovim sokom te začinite sa soli, paprom, češnjakom u prahu i koprom.
  2. U većoj tavi otopite maslac i prepecite piletinu na srednjoj do jakoj vatri uz često okretanje do smeđe boje, oko 5 min.
  3. Zatim smanjite jačinu vatre i pecite još 5-7 min dok meso bude potpuno pečeno. Premjestite na tanjur i pokrijte folijom da ostane toplo.
  4. U istu tavu ulijte vrhnje za kuhanje i uz miješanje kuhajte oko 3 minute, a zatim umiješajte kapare i prokuhajte još 1-2 minute.
  5. Umak prelijte preko pilećih prsa i servirajte.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.