Recepti 04. ožujka 2016.

Piletina u mlijeku

Peceno pile
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako pred kraj pečenja otklopite piletinu, bit će hrskavija, no volite li sočnije meso, ostavite poklopac. Mast koju pusti tijekom pečenja u tavi sačuvajte, procijedite i stavite u hladnjak. Iskoristite je za pripremu kruha, krumpira, povrća...

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 44

Potrebno vam je

  • 1 kom pile (cijelo, prosjek )
  • sol
  • papar
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 kom limunova korica
  • 10 režanj češnjak
  • 0.50 kom štapić cimeta
  • 7 list kadulja
  • 2 grančica ružmarin

Priprema

  1. Očistite iznutrice iz pileta i posušite kuhinjskim ručnikom. Začinite solju i paprom iznutra i izvana. Stavite vatrostalnu posudu na jaku vatru pa dodajte maslac te pričekajte da se otopi i počne pjeniti.
  2. Dodajte pile i pržite desetak minuta sa svake stane. Okrenite tako da prsa budu dolje i prelijte mlijekom. Neka počne krčkati pa ugasite vatru. Umiješajte u mlijeko limunovu koricu, češnjeve češnjaka, cimet, kadulju i ružmarin.
  3. Poklopite poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°c. Maknite poklopac pa pecite još 30-45 minuta. Poslužite s umakom od mlijeka.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.