gastro postao
Ako pred kraj pečenja otklopite piletinu, bit će hrskavija, no volite li sočnije meso, ostavite poklopac. Mast koju pusti tijekom pečenja u tavi sačuvajte, procijedite i stavite u hladnjak. Iskoristite je za pripremu kruha, krumpira, povrća...
Vrijeme pripreme: do 120 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 44
Potrebno vam je
- 1 kom pile (cijelo, prosjek )
- sol
- papar
- 2 žlica maslac, neslani
- 2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 2 kom limunova korica
- 10 režanj češnjak
- 0.50 kom štapić cimeta
- 7 list kadulja
- 2 grančica ružmarin
Priprema
- Očistite iznutrice iz pileta i posušite kuhinjskim ručnikom. Začinite solju i paprom iznutra i izvana. Stavite vatrostalnu posudu na jaku vatru pa dodajte maslac te pričekajte da se otopi i počne pjeniti.
- Dodajte pile i pržite desetak minuta sa svake stane. Okrenite tako da prsa budu dolje i prelijte mlijekom. Neka počne krčkati pa ugasite vatru. Umiješajte u mlijeko limunovu koricu, češnjeve češnjaka, cimet, kadulju i ružmarin.
- Poklopite poklopcem ili folijom i pecite 45 minuta na 180°c. Maknite poklopac pa pecite još 30-45 minuta. Poslužite s umakom od mlijeka.
Izvor Skuhatćute