Recepti 03. listopada 2014.

Pire s kupusom, češnjakom i slaninom

gastro postao gastro.24sata.hr
Neobično jelo za neobične ukuse

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 907

Potrebno vam je

  • 500 g krumpir, zreli
  • 500 g kupus glavati, bijeli
  • 2 režanj češnjak
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 400 g maslac, slani
  • sol
  • kim
  • papar u zrnu
  • 1 list lovorov list
  • 10 kriška slanina suha, masna

Priprema

  1. Pola glavice kupusa narežite po pola i kuhajte u loncu na pari s krumpirom. Prema želji, možete dodati i dvije mrkve nasjeckane na ploške.
  2. U lonac dodajte i list lovora, kim u zrnu te nekoliko zrna papra. Kuhajte dok sve ne postane mekano. Lovor i zrna papra izbacite, a u blenderu ili štapnim mikserom napravite pire od krumpira i kupusa.
  3. Dok pasirate, dodajte vrhnje i maslac te začinite solju i paprom. Ako je smjesa pregusta, možete dodati i malo mlijeka.
  4. Na tavi s neprianjajućim dnom pirjajte slaninu dok ne bude hrskava. Posložite ih po pireu.
  5. Ogulite krumpir i narežite na kockice.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.