gastro postao
Neobično jelo za neobične ukuse
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 907
Potrebno vam je
- 500 g krumpir, zreli
- 500 g kupus glavati, bijeli
- 2 režanj češnjak
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 400 g maslac, slani
- sol
- kim
- papar u zrnu
- 1 list lovorov list
- 10 kriška slanina suha, masna
Priprema
- Pola glavice kupusa narežite po pola i kuhajte u loncu na pari s krumpirom. Prema želji, možete dodati i dvije mrkve nasjeckane na ploške.
- U lonac dodajte i list lovora, kim u zrnu te nekoliko zrna papra. Kuhajte dok sve ne postane mekano. Lovor i zrna papra izbacite, a u blenderu ili štapnim mikserom napravite pire od krumpira i kupusa.
- Dok pasirate, dodajte vrhnje i maslac te začinite solju i paprom. Ako je smjesa pregusta, možete dodati i malo mlijeka.
- Na tavi s neprianjajućim dnom pirjajte slaninu dok ne bude hrskava. Posložite ih po pireu.
- Ogulite krumpir i narežite na kockice.
Izvor Skuhatćute