Recepti 01. lipnja 2016.

Pita od krumpira, luka i slanine

Pita od krumpira
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nezaboravna pita sa sjajnim nadjevom

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 881

Potrebno vam je

  • 1 kom tijesto za savijače
  • 4 kom krumpir, zreli
  • 1 kom luk ,crveni
  • 50 g maslac, slani
  • 1 žlica ulje, biljno
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 100 g slanina suha, masna
  • 150 ml vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Pržite luk i slaninu na ulju oko tri minute. Skuhajte oguljen i narezan krumpir, ocijedite ga pa zgnječite.
  2. Pomiješajte luk i slaninu s krumpirom, dodajte malo ulja te sve prepržite minutu. Začinite solju i paprom.
  3. Slažite kore u posudu za pečenje red po red, svaki dio premažite topljenim maslacem pa nadjenite. Na kraju premažite izmiješanim vrhnjem i jajem. Pecite oko 20 minuta na 180°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.