Recepti 03. listopada 2014.

Pita od mesa, povrća i jaja

gastro postao gastro.24sata.hr
Ove pite možete nepečene staviti u zamrzivač na dva sata, a kada se zamrznu, zatvorite ih u vrećicu ili plastičnu kutiju kako ne bi poprimile mirise druge hrane

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 346

Potrebno vam je

  • 500 g mljeveno meso
  • 500 g tanke kore za štrudle
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 kom crvena paprika
  • 2 kom rajčica, crvena
  • 1.50 žlica ulje, biljno
  • svježe mljeveni papar
  • 2 kom kuhano jaje
  • 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
  • peršin, list
  • sol

Priprema

  1. Luk, papriku i rajčice narežite na manje komade. Na malo ugrijanog ulja popržite najprije luk. Zatim dodajte papriku i pirjajte na umjerenoj temperaturi. Kad sve omekša, dodajte rajčice i pržite kratko.
  2. Nakon toga dodajte meso i pržite sve dok ne ispari višak tekućine iz mesa. Pred kraj prženja, kad meso dobije boju, dodajte sol i papar. Maknite s vatre i pustite da se ohladi pa dodajte kuhana jaja narezana na manje komade.
  3. Namastite lim za pečenje te stavite dva lista kora za pitu i preko malo nadjeva. Prekrijte korom pa ponovite postupak dok ne potrošite nadjev i kore te zarolajte. Umutite jaja, vrhnje, peršin i sol. Prelijte pitu umakom i ostavite u hladnjaku sat vremena. Pecite na 200°C oko 15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.