gastro postao
Ove pite možete nepečene staviti u zamrzivač na dva sata, a kada se zamrznu, zatvorite ih u vrećicu ili plastičnu kutiju kako ne bi poprimile mirise druge hrane
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 346
Potrebno vam je
- 500 g mljeveno meso
- 500 g tanke kore za štrudle
- 1 kom luk ,crveni
- 2 kom crvena paprika
- 2 kom rajčica, crvena
- 1.50 žlica ulje, biljno
- svježe mljeveni papar
- 2 kom kuhano jaje
- 2 žlica vrhnje kiselo (12% masti)
- peršin, list
- sol
Priprema
- Luk, papriku i rajčice narežite na manje komade. Na malo ugrijanog ulja popržite najprije luk. Zatim dodajte papriku i pirjajte na umjerenoj temperaturi. Kad sve omekša, dodajte rajčice i pržite kratko.
- Nakon toga dodajte meso i pržite sve dok ne ispari višak tekućine iz mesa. Pred kraj prženja, kad meso dobije boju, dodajte sol i papar. Maknite s vatre i pustite da se ohladi pa dodajte kuhana jaja narezana na manje komade.
- Namastite lim za pečenje te stavite dva lista kora za pitu i preko malo nadjeva. Prekrijte korom pa ponovite postupak dok ne potrošite nadjev i kore te zarolajte. Umutite jaja, vrhnje, peršin i sol. Prelijte pitu umakom i ostavite u hladnjaku sat vremena. Pecite na 200°C oko 15 minuta.
Izvor Skuhatćute