gastro postao
Iako smo kombinaciju piletine i gljiva navikli jesti u verziji piletine u umaku od gljiva, sada vam donosimo recept za ukusnu pitu.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 485
Potrebno vam je
- 2 žlica ulje maslinovo
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 150 g šampinjoni (uzgojeni)
- luk ,crveni
- 1 režanj češnjak
- 50 g maslac, neslani
- 2 žlica pšenično brašno, bijelo
- 300 ml mlijeko kravlje, punomasno
- 200 ml pileći temeljac
- muškatni oraščić
- papar
- sol
- 1 šaka peršin, list
- 500 g tijesto za savijače
- svježe mljeveni papar
- 1 kom jaje kokošje
Priprema
- Ugrijte ulje u tavi i dodajte piletinu. Prepržite je dok ne postane bijela pa dodajte gljive.
- Pržite dok piletina ne postane zlatno-smeđa. Izvadite piletinu i gljive iz tave pa dodajte luk i češnjak.
- Pržite dvije, tri minute, maknite s vatre te ostavite sa strane s gljivama i piletinom. Otopite maslac u loncu pa dodajte brašno i kuhajte tri minuta miješajući dok ne dobijete jednoličnu pastu.
- Pomiješajte mlijeko i temeljac te dodajte muškatni oraščić, sol i papar. Ulijte u smjesu s brašnom i promiješajte. Stavite na vatru i ostavite da krčka nekoliko minuta dok se ne zgusne. Umiješajte peršin pa prelijte preko piletine i gljiva. Dobro promiješajte te stavite u vatrostalnu posudu i ostavite da se ohladi. Razvaljajte tijesto i premažite jajetom pa preklopite preko nadjeva. Zarežite na nekoliko mjesta prema želji pa pecite 20-25 minuta.
Izvor Skuhatćute