Recepti 03. listopada 2014.

Pita od slanine i mozzarelle

gastro postao gastro.24sata.hr
Slobodno se poigrajte sastojcima. U namašćeni kalup stavite kriške kruha, zatim pirjanu cikoriju, narezanu slaninu, pospite kozjim sirom i parmezanom, a zatim pokrijte kruhom. Prelijte jajima umućenima s mlijekom i senfom

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 496

Potrebno vam je

  • 8 kriška raženi kruh
  • 250 g slanina suha, masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kom bjelanjak kokošji
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica mozzarella
  • 0.25 šalica gouda punomasni
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Valjkom razvaljajte kriške kruha, kojima ste odrezali koru, dok ne postanu vrlo tanke. Poredajte kriške kruha na dno lima za pečenje i pažljivo ih spojite. Stavite u pećnicu i pecite deset minuta.
  2. Ugrijte tavu pa prepržite slaninu. Nakon pet minuta dodajte luk i pržite još pet minuta. Pola smjese iz tave stavite preko kruha pa prelijte bjelanjcima. Preko toga razbijte četiri jaja.
  3. Nakon toga pospite ostatkom slanine s mozzarellom i gaudom. Začinite solju i paprom. Pecite pitu 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.