gastro postao
Slobodno se poigrajte sastojcima. U namašćeni kalup stavite kriške kruha, zatim pirjanu cikoriju, narezanu slaninu, pospite kozjim sirom i parmezanom, a zatim pokrijte kruhom. Prelijte jajima umućenima s mlijekom i senfom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 496
Potrebno vam je
- 8 kriška raženi kruh
- 250 g slanina suha, masna
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kom bjelanjak kokošji
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica mozzarella
- 0.25 šalica gouda punomasni
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ugrijte pećnicu na 180°C. Valjkom razvaljajte kriške kruha, kojima ste odrezali koru, dok ne postanu vrlo tanke. Poredajte kriške kruha na dno lima za pečenje i pažljivo ih spojite. Stavite u pećnicu i pecite deset minuta.
- Ugrijte tavu pa prepržite slaninu. Nakon pet minuta dodajte luk i pržite još pet minuta. Pola smjese iz tave stavite preko kruha pa prelijte bjelanjcima. Preko toga razbijte četiri jaja.
- Nakon toga pospite ostatkom slanine s mozzarellom i gaudom. Začinite solju i paprom. Pecite pitu 20 minuta.
Izvor Skuhatćute