gastro postao
Mekana i sočna pita s podlogom od palente i nadjevom od kukuruza, šunke i brokule
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 175
Nadjev
- 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 85 g kukuruz slatki mladi na klipu
- 200 g kuhana šunka
- 3 kom mladi luk
- 3 kom jaje kokošje
- 240 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1 žlica senf
- vlasac ( listovi)
Ostalo
- 150 g kukuruzno brašno ili krupica
- 600 ml pileći temeljac
- 25 g maslac, slani
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Temeljac zagrijte dok ne zakuha. Uspite palentu uz neprestano miješanje. Kuhajte pet minuta dok se ne zgusne.
- Maknite s vatre pa umiješajte maslac, vlasac, peršin, sol i papar. Stavite na stranu da se ohladi deset minuta. Palentu stavljajte žlicom lagano u nauljeni kalup.
- Napravite nadjev tako da brokulu i narezani mini kukuruz kuhate u dubokom loncu tri minute. Ocijedite i stavite na podlogu od palente. Pospite narezanom šunkom i mladim lukom.
- Umutite jaja, mlijeko i senf te začinite prema ukusu. Prelijte po šunki i povrću. Pecite oko 35 minuta. Prije posluživanja pitu pažljivo odvojite iz kalupa vrh pospite vlascem. Poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute