Recepti 03. listopada 2014.

Pita od šunke i palente

gastro postao gastro.24sata.hr
Mekana i sočna pita s podlogom od palente i nadjevom od kukuruza, šunke i brokule

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 175

Nadjev

  • 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
  • 85 g kukuruz slatki mladi na klipu
  • 200 g kuhana šunka
  • 3 kom mladi luk
  • 3 kom jaje kokošje
  • 240 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
  • 1 žlica senf
  • vlasac ( listovi)

Ostalo

  • 150 g kukuruzno brašno ili krupica
  • 600 ml pileći temeljac
  • 25 g maslac, slani
  • 2 žlica peršin, list
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 190°C. Temeljac zagrijte dok ne zakuha. Uspite palentu uz neprestano miješanje. Kuhajte pet minuta dok se ne zgusne.
  2. Maknite s vatre pa umiješajte maslac, vlasac, peršin, sol i papar. Stavite na stranu da se ohladi deset minuta. Palentu stavljajte žlicom lagano u nauljeni kalup.
  3. Napravite nadjev tako da brokulu i narezani mini kukuruz kuhate u dubokom loncu tri minute. Ocijedite i stavite na podlogu od palente. Pospite narezanom šunkom i mladim lukom.
  4. Umutite jaja, mlijeko i senf te začinite prema ukusu. Prelijte po šunki i povrću. Pecite oko 35 minuta. Prije posluživanja pitu pažljivo odvojite iz kalupa vrh pospite vlascem. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.