gastro postao
Mekana i sočna pita s podlogom od palente i nadjevom od kukuruza, šunke i brokule
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 175
Nadjev
- 250 g brokula (vrhovi s cvijetom)
- 85 g kukuruz slatki mladi na klipu
- 200 g kuhana šunka
- 3 kom mladi luk
- 3 kom jaje kokošje
- 240 ml mlijeko kravlje (1.8% masti )
- 1 žlica senf
- vlasac ( listovi)
Ostalo
- 150 g kukuruzno brašno ili krupica
- 600 ml pileći temeljac
- 25 g maslac, slani
- 2 žlica peršin, list
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C. Temeljac zagrijte dok ne zakuha. Uspite palentu uz neprestano miješanje. Kuhajte pet minuta dok se ne zgusne.
- Maknite s vatre pa umiješajte maslac, vlasac, peršin, sol i papar. Stavite na stranu da se ohladi deset minuta. Palentu stavljajte žlicom lagano u nauljeni kalup.
- Napravite nadjev tako da brokulu i narezani mini kukuruz kuhate u dubokom loncu tri minute. Ocijedite i stavite na podlogu od palente. Pospite narezanom šunkom i mladim lukom.
- Umutite jaja, mlijeko i senf te začinite prema ukusu. Prelijte po šunki i povrću. Pecite oko 35 minuta. Prije posluživanja pitu pažljivo odvojite iz kalupa vrh pospite vlascem. Poslužite toplo.
Izvor Skuhatćute
palenta
kukuruz
pita
blagdanski recept
pečenje
kuhanje
večera
ručak
predjelo
glavno jelo
niskokaloricna prehrana