gastro postao
Ukusna i bogata pita zasitit će vas za ručak ili možda za večeru
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 434
Tijesto
- 1000 g glatko brašno
- sol
- 1 kom jaje kokošje
- 0.50 l voda
Nadjev
- 1 žlica maslac, slani
- 0.50 mala žlica sol
- senf
- 0.50 mala žlica svježe mljeveni papar
- 200 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 1 kom luk ,crveni
- 300 g kuhana šunka
- 200 g grašak zeleni, u zrnu
- 2 kom kuhano jaje
- pšenično brašno, bijelo
Priprema
- Umijesite tijesto od navedenih sastojaka (topla voda) dok ne dobijete glatku smjesu.
- Otopite maslac u tavi pa dodajte brašno, sol, senf i papar te miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Polako dodajte mlijeko i luk pa neka zavre. kuhajte dvije minute miješajući. Dodajte kuhanu šunku, grašak i narezana jaja.
- Ulijte smjesu u posudu za pečenje te je poklopite razvaljanim tijestom. Pecite na 200°C oko 25 minuta. Poslužite toplo.
Ukusna i bogata pita zasitit će vas za ručak ili možda za večeru
Izvor Skuhatćute