Recepti 21 prikaza 13. listopada 2014.

Pita s crnim pivom

Pita s crnim pivom
gastro postao gastro.24sata.hr
Pravi jesenski recept kojem će ljubitelji pita, ali i crnog piva, teško odoljeti

Vrijeme pripreme: do 120 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 683

Potrebno vam je

  • 500 g govedina, srednje masna
  • 0.50 l crno pivo
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 režanj češnjak
  • 2 kom celer stabljika
  • 3 dl goveđi temeljac
  • 2 dl pelati
  • 500 g tijesto za savijače
  • ružmarin
  • majčina dušica
  • peršin, list
  • ulje maslinovo
  • sol
  • papar
  • pšenično brašno, bijelo

Priprema

  1. Ako nemate goveđeg temeljca napravite običan povrtni.
  2. Pripremite i isjeckajte svo povrće. Meso izrežite na veće kockice te ga bacite u brašno da se pobrašni. Prvo ćete na maslinovom ulju popržiti meso dok ne postane smeđe. Meso prebacite u poseban tanjur, a u lonac dodajte još malo maslinovog ulja i ubacite luk i češnjak te pirjajte dok ne omekane.
  3. Potom dodajte mrkvu i celer te dinstajte 5-6 minuta. Sada vratite meso u lonac, dodajte temeljac, smiksane pelate ili pasatu i crno pivo, dodajte sve začine, posolite i popaprite. Poklopite dok ne provrije. Kad je provrilo maknite poklopac i pustite da krčka na laganoj vatri barem sat vremena dok se gulaš ne zgusne, a mesno ne omekani. Povremeno miješajte te začinite dodatno prema ukusu.
  4. Kada je gulaš gotov prebacite ga u vatrostalnu zdjelu u kojoj ćete ga zapeći. Pustite da se ohladi dok ne postane mlak.
  5. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Lisnato tijesto razvaljajte na veličinu vatrostalne posude. Rubove posude u kojoj je meso navlažite vodom i prekrijte lisnatim tijestom. Tijesto lagano premažite jajem. Pecite u pećnici cca 30-ak minuta ili dok tijesto ne postane zlatno smeđe.

Pravi jesenski recept kojem će ljubitelji pita, ali i crnog piva, teško odoljeti

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.