gastro postao
Čvarci su odlični ako ih jedete same, ali u ovoj piti s mljevenim mesom i začinima su naprosto neodoljivi
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 799
Potrebno vam je
- 6 kom jaje kokošje
- 500 g čvarci
- 200 g mljeveno meso
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 200 g maslac, slani
- začinsko bilje
- 20 ml ulje suncokretovo
- origano
- sol
- svježe mljeveni papar
- mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
Priprema
- Pomiješajte brašno, dva jaja, sol i maslac. Umijesite tijesto. Prema potrebi dodajte malo mlijeka. Tijesto ostavite da odstoji na hladnome mjestu. Nakon toga razvucite tijesto i stavite na nauljeni lim.
- Na zagrijanom ulju popržite meso te dodajte nasjeckane čvarke i papar. Smjesu od mesa pospite po tijestu.
- Umutite preostala jaja, malo mlijeka, suhe začine, origano i malo soli. Smjesu prelijte preko čvaraka.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite deset minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 200°C te pecite još 20 minuta.
Izvor Skuhatćute