Recepti 03. listopada 2014.

Pita s čvarcima

gastro postao gastro.24sata.hr
Čvarci su odlični ako ih jedete same, ali u ovoj piti s mljevenim mesom i začinima su naprosto neodoljivi

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 799

Potrebno vam je

  • 6 kom jaje kokošje
  • 500 g čvarci
  • 200 g mljeveno meso
  • 500 g pšenično brašno, bijelo
  • 200 g maslac, slani
  • začinsko bilje
  • 20 ml ulje suncokretovo
  • origano
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • mlijeko kravlje ( 3.3% masti )

Priprema

  1. Pomiješajte brašno, dva jaja, sol i maslac. Umijesite tijesto. Prema potrebi dodajte malo mlijeka. Tijesto ostavite da odstoji na hladnome mjestu. Nakon toga razvucite tijesto i stavite na nauljeni lim.
  2. Na zagrijanom ulju popržite meso te dodajte nasjeckane čvarke i papar. Smjesu od mesa pospite po tijestu.
  3. Umutite preostala jaja, malo mlijeka, suhe začine, origano i malo soli. Smjesu prelijte preko čvaraka.
  4. Stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C i pecite deset minuta, a nakon toga smanjite temperaturu na 200°C te pecite još 20 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.