gastro postao
Zadovoljite svoju glad za delicijama uz ovu pitu koja savršeno spaja voćne okuse s čokoladom.
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 379
Potrebno vam je
- 250 g pšenično brašno, bijelo
- 150 g maslac, slani
- 30 g šećer, kristal
- 1 kom jaje kokošje
- 3 žlica voda
- sol
- 500 g kruška (cijela)
- 100 g tamna čokolada
- 125 g bademi,mljeveni
- 1 mala žlica ekstrakt badema
- listići badema
Priprema
- Pomiješajte brašno, šećer i sol te dodajte omekšani maslac narezan na komadiće. Umijesite tijesto ručno. razmutite žumanjak s hladnom vodom, dodajte tijestu i umijesite ga, oblikujte u loptu, omotajte prozirnom folijom pa stavite u hladnjak na sat vremena.
- Za nadjev izmiksajte maslac i še-ćer, dodajte bademe u prahu i dobro izmiješajte. Posebno razmutite jaja te dodajte pripremljenoj smjesi. Miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. razvaljajte tijesto na maslacem premazan okrugli limeni kalup, a osim dna razvaljajte i po rubu.
- Čokoladu otopite s dvije-tri žlice vode na laganoj temperaturi, sve dok ne postane glatka. razmažite je odmah po pripremljenom tijestu u kalupu. Na nju prelijte smjesu od badema u prahu, ekstrakta, maslaca i jaja, rasporedite oguljene očišćene kruške razrezane na polovice ili četvrtine. Pospite bademima narezanima na listiće i pecite 35 minuta na 180°C.
Izvor Skuhatćute