gastro postao
Ova pita će vas natjerati da zavolite piletinu i gljive još više!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 9
Potrebno vam je
- 10 kom tijesto za pite
- 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g šampinjoni (uzgojeni)
- sol
- svježe mljeveni papar
- crvena paprika
- 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
- 1 dl ulje suncokretovo
- 2 dl mineralna voda
Priprema
- Prekrijte pitu folijom i pecite na 220°c oko 20 minuta. Maknite aluminijsku foliju i nastavite peći na 200°c dok se ne zapeče i dobije zlatno-smeđu koricu.
- Premažite gornju koru smjesom od vrhnja, zatim slažite po jednu koru i svaku premažite s malo nadjeva od piletine, dok ne potrošite sve kore. Zadnju koru premažite smjesom od vrhnja.
- Za premaz za pitu pomiješajte vrhnje, ulje, mineralnu vodu i malo soli. Na okrugli lim koji ste premazali uljem stavite dvije kore za pitu. Višak kora koji viri izvan lima ostavite pa ćete ga kasnije odrezati.
- Pileći file nasjeckajte na trakice, papriku očistite i nasjeckajte na kockice, a očišćene šampinjone narežite na ploškice. Sve kratko propirjajte, posolite i popaprite i pustite da se ohladi.
Izvor Skuhatćute