Recepti 13. listopada 2014.

Pita s piletinom i gljivama

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova pita će vas natjerati da zavolite piletinu i gljive još više!

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 9

Potrebno vam je

  • 10 kom tijesto za pite
  • 1 kom pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • crvena paprika
  • 2 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 1 dl ulje suncokretovo
  • 2 dl mineralna voda

Priprema

  1. Prekrijte pitu folijom i pecite na 220°c oko 20 minuta. Maknite aluminijsku foliju i nastavite peći na 200°c dok se ne zapeče i dobije zlatno-smeđu koricu.
  2. Premažite gornju koru smjesom od vrhnja, zatim slažite po jednu koru i svaku premažite s malo nadjeva od piletine, dok ne potrošite sve kore. Zadnju koru premažite smjesom od vrhnja.
  3. Za premaz za pitu pomiješajte vrhnje, ulje, mineralnu vodu i malo soli. Na okrugli lim koji ste premazali uljem stavite dvije kore za pitu. Višak kora koji viri izvan lima ostavite pa ćete ga kasnije odrezati.
  4. Pileći file nasjeckajte na trakice, papriku očistite i nasjeckajte na kockice, a očišćene šampinjone narežite na ploškice. Sve kratko propirjajte, posolite i popaprite i pustite da se ohladi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.