gastro postao
Recept iz Turske za savršenu pitu - gotovim tijestom za savijače omotajte fini i lagani nadjev od špinata i sira
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1291
Potrebno vam je
- 500 g tijesto za savijače
- 3 kom jaje kokošje
- 2 dl jogurt (3.2% masti)
- 1 šalica ulje suncokretovo
- 1 šalica mineralna voda
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 13 g prašak za pecivo
- 200 g sir kravlji svježi (cottage)
- 300 g mladi špinat
- sol
Priprema
- Umutimo jaja, jogurt, ulje, gaziranu vodu, brašno, prašak za pecivo i sol. Dobro izmiješamo sve sastojke.
- U drugu zdjelu stavimo sir i nasjeckani blanširani špinat. Dodamo siru tri žlice smjese s jajima i jogurtom pa dobro promiješamo. Prema potrebi dosolimo i dopaprimo.
- Namastimo pleh za pečenje, stavimo list tijesta, premažemo ga smjesom od jaja, preko tog lista stavimo drugi pa i njega premažemo istom smjesom. Stavimo još jedan list tijesta i nanesemo nadjev od sira i špinata. Završimo sa još dva lista tijesta.
- Od preostale smjese od jaja i jogurta premažemo pitu i stavimo je peći na 200 Celzijevih stupnjeva do zlatnožute boje.
Recept iz Turske za savršenu pitu - gotovim tijestom za savijače omotajte fini i lagani nadjev od špinata i sira
Izvor 24 sata