Recepti 03. listopada 2014.

Pita sa špinatom i sirom

Pita sa špinatom i sirom
gastro postao gastro.24sata.hr
Recept iz Turske za savršenu pitu - gotovim tijestom za savijače omotajte fini i lagani nadjev od špinata i sira

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1291

Potrebno vam je

  • 500 g tijesto za savijače
  • 3 kom jaje kokošje
  • 2 dl jogurt (3.2% masti)
  • 1 šalica ulje suncokretovo
  • 1 šalica mineralna voda
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 13 g prašak za pecivo
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 300 g mladi špinat
  • sol

Priprema

  1. Umutimo jaja, jogurt, ulje, gaziranu vodu, brašno, prašak za pecivo i sol. Dobro izmiješamo sve sastojke.
  2. U drugu zdjelu stavimo sir i nasjeckani blanširani špinat. Dodamo siru tri žlice smjese s jajima i jogurtom pa dobro promiješamo. Prema potrebi dosolimo i dopaprimo.
  3. Namastimo pleh za pečenje, stavimo list tijesta, premažemo ga smjesom od jaja, preko tog lista stavimo drugi pa i njega premažemo istom smjesom. Stavimo još jedan list tijesta i nanesemo nadjev od sira i špinata. Završimo sa još dva lista tijesta.
  4. Od preostale smjese od jaja i jogurta premažemo pitu i stavimo je peći na 200 Celzijevih stupnjeva do zlatnožute boje.

Recept iz Turske za savršenu pitu - gotovim tijestom za savijače omotajte fini i lagani nadjev od špinata i sira

Izvor 24 sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.