Recepti 03. listopada 2014.

Pitice od karameliziranog luka, pršuta i sira

gastro postao gastro.24sata.hr
Savršene pite koje će vas odmah osvojiti

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 212

Potrebno vam je

  • 60 g maslac, slani
  • 80 ml ulje maslinovo
  • 2 kom luk ,crveni
  • 9 kriška pršut
  • 9 kom jaje kokošje
  • 125 ml mlijeko kravlje, punomasno
  • 2 žlica peršin, list
  • 2 žlica gouda punomasni
  • 21 list lisnato tijesto

Priprema

  1. Ugrijte pećnicu na 180°C. Namastite lim za pečenje. otopite 20 g maslaca u tavi na žlici maslinova ulja. Na tom prepržite luk miješajući. Neka se prži na laganoj vatri desetak minuta dok ne dobije zlatnu boju. Maknite ga s vatre i ostavite sa strane.
  2. Pomiješajte ostatak maslaca s uljem. Listove tijesta stavite jedan na drugi pa premažite tom mješavinom. Zatim tijesto razrežite na šest pravokutnika.
  3. Poredajte manje vatrostalne posude u lim za pečenje pa u njih utisnite tijesto. Raspodijelite pršut i luk po zdjelicama, a zatim istucite jaja, mlijeko i peršin. Začinite solju i paprom pa ulijte u zdjelice od tijesta. Pospite sirom i pecite 45 minuta. Izvadite iz zdjelica te poredajte u lim za pečenje u kojem su se pekle i poslužite.

Savršene pite koje će vas odmah osvojiti

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.