gastro postao
Kad nam dosadi "obična" pizza, često posežemo za popularnom slavonskom, koju uz ovaj recept možete pripremiti i kod kuće
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 775
Potrebno vam je
- 180 g kobasice svinjske
- 4 kriška slanina suha, masna
- 8 kom jaje kokošje
- 400 g tijesto za pizzu
- 1 šalica gouda punomasni
- 0.50 šalica luk ,crveni
- 0.25 šalica peršin, list
- 0.50 mala žlica sol
- 0.50 mala žlica papar
Priprema
- U velikoj tavi prepržite kobasice, slaninu i luk na umjereno jakoj temperaturi. Nakon desetak minuta izvadite iz tave i ostavite sa strane. U tavi ostavite oko žličicu masti koju su pustile kobasice i slanina pa dodajte izmućena jaja, peršin i začine. Promiješajte i pržite dvije, tri minute.
- Stavite tijesto za pizzu u kalup, pospite s pola šalice naribanog sira pa pecite u pećnici na 200°C od tri do pet minuta dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice pa preko stavite kajganu, kobasice i luk. Pospite slaninom i ostatkom sira. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi.
Izvor Skuhatćute