Recepti 03. listopada 2014.

Pizza s kobasicama

Pizza s kobasicama
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad nam dosadi "obična" pizza, često posežemo za popularnom slavonskom, koju uz ovaj recept možete pripremiti i kod kuće

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 775

Potrebno vam je

  • 180 g kobasice svinjske
  • 4 kriška slanina suha, masna
  • 8 kom jaje kokošje
  • 400 g tijesto za pizzu
  • 1 šalica gouda punomasni
  • 0.50 šalica luk ,crveni
  • 0.25 šalica peršin, list
  • 0.50 mala žlica sol
  • 0.50 mala žlica papar

Priprema

  1. U velikoj tavi prepržite kobasice, slaninu i luk na umjereno jakoj temperaturi. Nakon desetak minuta izvadite iz tave i ostavite sa strane. U tavi ostavite oko žličicu masti koju su pustile kobasice i slanina pa dodajte izmućena jaja, peršin i začine. Promiješajte i pržite dvije, tri minute.
  2. Stavite tijesto za pizzu u kalup, pospite s pola šalice naribanog sira pa pecite u pećnici na 200°C od tri do pet minuta dok se sir ne otopi. Izvadite iz pećnice pa preko stavite kajganu, kobasice i luk. Pospite slaninom i ostatkom sira. Vratite u pećnicu i pecite dok se sir ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.