Recepti 03. listopada 2014.

Pizza s piletinom i rikulom

Pizza s piletinom
Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zamijesite domaće tijesto za pizzu, napravite nadjev od piletine i uživajte

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1278

Tijesto za pizzu

  • 11 g suhi kvasac
  • 2 žlica voda
  • 320 g glatko brašno
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje maslinovo

Nadjev

  • 250 g gouda punomasni
  • 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 1 šalica pasirana rajčica (passata)
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 1 šaka rukola
  • 1 mala žlica majčina dušica

Priprema

  1. Kvasac razmutite u malo tople vode pa pustite da odstoji pet minuta na toplom.
  2. Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te, dodajući toplu vodu (200 ml), umijesite mekano tijesto.
  3. Pokriveno tijesto ostavite da se diže na toplome mjestu dok se ne udvostruči. Zatim razvaljajte tijesto na veličinu kalupa.
  4. Za nadjev ispecite piletinu na malo ulja.
  5. Tijesto premažite umakom od rajčice, posložite komadiće piletine, naribajte na njih sir pa na kraju posložite narezanu papriku i pospite majčinom dušicom.
  6. Pecite 15-ak minuta na 220 stupnjeva, a prije posluživanja stavite i nekoliko listova rikule.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.