gastro postao
Zamijesite domaće tijesto za pizzu, napravite nadjev od piletine i uživajte
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 2
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1278
Tijesto za pizzu
- 11 g suhi kvasac
- 2 žlica voda
- 320 g glatko brašno
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
Nadjev
- 250 g gouda punomasni
- 200 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 1 šalica pasirana rajčica (passata)
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 šaka rukola
- 1 mala žlica majčina dušica
Priprema
- Kvasac razmutite u malo tople vode pa pustite da odstoji pet minuta na toplom.
- Brašnu dodajte sol, ulje, dignuti kvasac te, dodajući toplu vodu (200 ml), umijesite mekano tijesto.
- Pokriveno tijesto ostavite da se diže na toplome mjestu dok se ne udvostruči. Zatim razvaljajte tijesto na veličinu kalupa.
- Za nadjev ispecite piletinu na malo ulja.
- Tijesto premažite umakom od rajčice, posložite komadiće piletine, naribajte na njih sir pa na kraju posložite narezanu papriku i pospite majčinom dušicom.
- Pecite 15-ak minuta na 220 stupnjeva, a prije posluživanja stavite i nekoliko listova rikule.
Izvor Skuhatćute