gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 3 velike žlice kravljeg mlijeka
- 300 g pšeničnog brašna
- 1 kom praška za pecivo
- 150 g quark (mješavina svježeg sira i jogurta)
- 125 g mozzarellea
- sol
- papar
- bosiljak i origano(suhi začini)
- rikola
Priprema
- U posudi pomiješati quark, ulje i mlijeko. Dodati brašno, prašak za pecivo i 1/2 žličice soli. Sve sastojke umijesiti rukama u glatku smjesu. Tijesto oblikovati u loptu, umotati u prozirnu foliju i ostaviti 20 minuta da odstoji.
- Od tijesta oblikovati loptice i na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati valjkom ili rukom male okrugle pizze promjera 8 cm. Pizzette poslagati na lim obložen papirom za pečenje.
- Rajčice i mozzarellu posoliti i popapriti te rasporediti po pizzettama. Posipati bosiljkom i origanom.
- Pizztte peci oko 20 munuta na srednjoj prečki. Rikolu oprati i posušiti listove i prije serviranja posuti ih po pizzettama.