Recepti 17. rujna 2016.

Kakva kombinacija: Pljeskavice punjene gljivama

Pljeskavice punjene gljivama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Šampinjoni su čest prilog uz meso s roštilja, a u ovom jelu postaju jednako važan sastojak kao i meso

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 353

Potrebno vam je

  • 600 g mljevena svinjetina
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 1 kom mladi luk
  • 1 mala žlica senf
  • 1 mala žlica worchester umak
  • 2 mala žlica maslac, neslani
  • sol
  • papar
  • 1 režanj češnjak

Priprema

  1. U tavi prepržite gljive, luk i češnjak na maslacu. Pomiješajte mljevenu svinjetinu, senf, umak worcestershire, sol i papar. Dobro promiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.
  2. U sredinu šest pljeskavica stavite žlicu nadjeva od gljiva pa poklopite nenadjevenom pljeskavicom i zatvorite rubove. Pecite ih na roštilju 10-15 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • RaterL 14:17 27. Studeni 2014.

    Ajme super recept jedva ga čekam isprobat na svom <a href="https://www.flamula.hr/">novom roštilj na ugljen</a> .