gastro postao
Šampinjoni su čest prilog uz meso s roštilja, a u ovom jelu postaju jednako važan sastojak kao i meso
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 353
Potrebno vam je
- 600 g mljevena svinjetina
- 100 g šampinjoni (uzgojeni)
- 1 kom mladi luk
- 1 mala žlica senf
- 1 mala žlica worchester umak
- 2 mala žlica maslac, neslani
- sol
- papar
- 1 režanj češnjak
Priprema
- U tavi prepržite gljive, luk i češnjak na maslacu. Pomiješajte mljevenu svinjetinu, senf, umak worcestershire, sol i papar. Dobro promiješajte. Oblikujte 12 pljeskavica.
- U sredinu šest pljeskavica stavite žlicu nadjeva od gljiva pa poklopite nenadjevenom pljeskavicom i zatvorite rubove. Pecite ih na roštilju 10-15 minuta.
Izvor Skuhatćute