gastro postao
Limun u kremama naprosto je božanstven, a s dolaskom domaćih proizvoda svakako pripremite naš današnji kolač
U slatko kiselim prutićima od limuna i badema, limun savršeno dolazi do izražaja s hrskavom teksturom od badema. Izrazito jednostavan kolač zahtjeva određeno vrijeme zbog pripreme kreme od limuna kojoj treba određeno vrijeme da se skuha. Kad savladate curd za ovaj desert trebat ćete oko dvadesetak minuta da se ispeče te je nakon hlađenja spreman za uživanje.
Potrebni sastojci za podlogu od badema:
- 1 šalica mljevenih badema
- 2 žlice rastopljenog maslaca
- 2 žlice šećera
Priprema:
Izmiksajte bademe, dodajte maslac i šećer i utisnite u kalup. Pecite podlogu na 180 od 8 do 10 minuta dok ne uhvati koricu. Izvadite i smanjite temperaturu pećnice na 150 stupnjeva.
Potrebni sastojci za kremu od limuna:
- 6 žumanjaka
- pola šalice šećera
- sok 2 do 3 limuna
- korica jednog limuna
- 100g maslaca
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
- Pomiješajte žumanjke, šećer, sok od limuna i koricu zajedno.
- Posudu stavite posudu s ključalom vodom i dodajte maslac dok se sve ne otopi i sjedini. Neprestano miješajte. Kuhajte kremu u vodenoj kupelji dok se ne zgusne. Stavite kremu sa strane da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Premažite podlogu od badema kremom od limuna i pecite na 150 stupnjeva oko 18 do 20 minuta.
- Ohladite na sobnu temperaturu i spremite u hladnjak.