gastro postao
Iskusite sve okuse i mirise plodova mora pripremljene u woku
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 442
Potrebno vam je
- 1000 g dagnja
- 500 g kozica velika
- 1 kom patlidžan
- 1 kom paprika, žuta (mesnata)
- 1 kom luk ,crveni
- 20 kom masline, zelene, slane konzerv.
- 0.50 dl ulje maslinovo
- 4 režanj češnjak
- 1 mala žlica mješavina suhih začina
- 1 dl vino bijelo
Priprema
- Škampe ili kozice kratko popecite na suhoj vreloj travi, skinite im glave te očistite repove.
- U woku ili loncu potom na srednje jakoj vatri držite dagnje dok se ne otvore i izvadite im meso. Patlidžan narezan na kockice zajedno s paprikom rezanom na rezance, maslinama, začinskim biljem i usitnjenim ćešnjakom stavite pirjati u wok na maslinovo ulje.
- Kuhajte na laganoj vatri povremeno povrće podlijevajući ribljim temeljcem odnosno juhom koju ste dobili skuhavši glave škampa ili pak toplom vodom.
- Kada povrće omekša, dodajte repiće škampa, žlicu-dvije tekućine koju su pustile dagnje te meso školjki.
- Zalijte bijelim vinom i, po potrebi, s još malo temeljca, pojačajte vatru dok vino ne ispari pa služite toplo.
Izvor "Brodska kuharica", Zlatko Gall