Predivna boja bundeve, koja unosi tračak sunca u tmurne dane, izvrsna je za pripremnu raznih jela - od zagrijavajućih juha do slatkih kolača i keksića. Ovaj put sam se odlučila izraditi domaće njoke od bundeve.
Već dugo radim njoke sama, većinom za izradu koristim slatki krumpir, no ovaj put sam se odlučila ubaciti pire od bundeve. I vjeruj mi nisam požalila. Bundeva je izvrsna za izradu ukusnih njoka. Ove njoke ne samo da izgledaju predivno zbog boje već su i veoma ukusne te hranjive.
Njoki od bundeve - jednostavna izrada
Izrada je jednostavna i stvarno ne oduzima previše vremena. Zato, sljedeći put kad razmišljaš o nabavki kupovnih njoka, radije kupi bundevu i napravi njoke samostalno.
Njoke možeš poslužiti uz neki fini umak ili pesto, a isto tako ih možeš i samo lagano zapeći na maslinovom ulju ili maslacu dodati malo začina, primjerice kadulju i imaš fini obrok gotov u taj čas.
Za izradu ovih njoka najbolje bi bilo da nabaviš muškatnu ili hokaido tikvu. Najjednostavnije je da tikvu odmah ispečeš i žlicom izvadiš pire. No, tikvu možeš narezati na kockice te ju kuhati. Meni je prvi način draži jer ostane više okusa u samoj tikvi i manje tekućine te će njoki biti mekši.
Njoki od bundeve
Njoki od bundeve
Prije bacanja na pripremu ovih genijalnih njoka, svakako posjeti Gracijin blog Kiwi go Crazy, Facebook stranicu i Instagram profil.
Njoke od bundeve posluži uz fini umak, pesto ili na malo maslaca