Recepti 23. studenoga 2018.

Počastite se desertom koji okusom i bojom odgovara jeseni

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bundeva je posljednjih nekoliko godina izuzetno popularna namirnica u Hrvatskoj, a upotreba se znatno proširila. Ako su vam dosadila slana jela, poput rižota ili njoka s bundevom, pripremite i pokoje slatko.

Počnite sa sezonskom verzijom klasika – cheesecakea u čaši! Priprema traje desetak minuta, odnosno pola sata ako odlučite sami pripremati pire. Bundevu očistite, narežite na kockice i skuhajte je u vodi. Trebat će joj 15-ak minuta, a potom je izmiksajte štapnim mikserom i začinite đumbirom, cimetom i/ili muškatnim oraščićem. Sav pire koji vam preostane nakon pripreme ovog deserta možete rasporediti u plastične posudice i zamrznuti.

 

Možda vas zanima... Bundeva - sve o omiljenoj jesenskoj namirnici i 7 sjajnih recepata! Kolumne

 

Sastojci:

  • 500 ml ohlađenog slatkog vrhnja
  • 200 g krem sira
  • 70 g smeđeg šećera
  • 400 g pirea od bundeve
  • Krekeri ili digestiv keksi
  • ½ žličice cimeta

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Priprema:

  1. Pomiješajte krem sir sa smeđim šećerom i miksajte dok smjesa ne postane pahuljasta. Dodajte pire i začine i nastavite miksati.
  2. Izmiksajte vrhnje i postepeno ga umiješajte u smjesu s pireom od bundeve.
  3. Podijelite smjesu u staklene čaše i mrvicama krekera ili keksa.

 

Možda vas zanima... Zdravi kruh od banane i bundeve najfinije priprema Geeketa Špajza

 

 

Ovaj desert u hladnjaku može stajati 2-3 dana. Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.