gastro postao
Bundeva je posljednjih nekoliko godina izuzetno popularna namirnica u Hrvatskoj, a upotreba se znatno proširila. Ako su vam dosadila slana jela, poput rižota ili njoka s bundevom, pripremite i pokoje slatko.
Počnite sa sezonskom verzijom klasika – cheesecakea u čaši! Priprema traje desetak minuta, odnosno pola sata ako odlučite sami pripremati pire. Bundevu očistite, narežite na kockice i skuhajte je u vodi. Trebat će joj 15-ak minuta, a potom je izmiksajte štapnim mikserom i začinite đumbirom, cimetom i/ili muškatnim oraščićem. Sav pire koji vam preostane nakon pripreme ovog deserta možete rasporediti u plastične posudice i zamrznuti.
Sastojci:
- 500 ml ohlađenog slatkog vrhnja
- 200 g krem sira
- 70 g smeđeg šećera
- 400 g pirea od bundeve
- Krekeri ili digestiv keksi
- ½ žličice cimeta
Priprema:
- Pomiješajte krem sir sa smeđim šećerom i miksajte dok smjesa ne postane pahuljasta. Dodajte pire i začine i nastavite miksati.
- Izmiksajte vrhnje i postepeno ga umiješajte u smjesu s pireom od bundeve.
- Podijelite smjesu u staklene čaše i mrvicama krekera ili keksa.
Ovaj desert u hladnjaku može stajati 2-3 dana. Dobar tek!