gastro postao
Umjesto variva, od graha i suhog mesa u pećnici ispecite ove okruglice za predjelo ili gablec
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 462
Potrebno vam je
- 300 g grah, šareni
- 1 kom luk ,crveni
- 4 žlica ulje, biljno
- 1 kom jaje kokošje
- peršin, list
- 200 g suho meso
- pšenično brašno, bijelo
- sol
Priprema
- Namočite grah preko noći. Sutradan ga procijedite, isperite i kuhajte u hladnoj vodi oko sat, sat i pol. Kad je kuhan i skroz omekšao, procijedite ga. Propasirajte ga pa dobro izmiješajte s jajetom, sitno sjeckanim i na ulju preprženim lukom i peršinom te sitno nasjeckanim suhim mesom i soli.
- Prema potrebi, dodajte i malo brašna. Od te smjese oblikujte popečke i pržite ih na namašćenom limu u pećnici na 200°c, dok se ne zarumene.
U smjesu za popečke dodajte i sjeckane ljute papričice. Možete ih panirati u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama te sezamovim sjemenkama. Pečete li ih u ulju, obvezno ih ocijedite na papirnati ubrus od suvišne masnoće.
Izvor Skuhatćute