Recepti 03. listopada 2014.

Popečci od graha sa suhim mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Umjesto variva, od graha i suhog mesa u pećnici ispecite ove okruglice za predjelo ili gablec

Vrijeme pripreme: do 180 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 462

Potrebno vam je

  • 300 g grah, šareni
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 žlica ulje, biljno
  • 1 kom jaje kokošje
  • peršin, list
  • 200 g suho meso
  • pšenično brašno, bijelo
  • sol

Priprema

  1. Namočite grah preko noći. Sutradan ga procijedite, isperite i kuhajte u hladnoj vodi oko sat, sat i pol. Kad je kuhan i skroz omekšao, procijedite ga. Propasirajte ga pa dobro izmiješajte s jajetom, sitno sjeckanim i na ulju preprženim lukom i peršinom te sitno nasjeckanim suhim mesom i soli.
  2. Prema potrebi, dodajte i malo brašna. Od te smjese oblikujte popečke i pržite ih na namašćenom limu u pećnici na 200°c, dok se ne zarumene.U smjesu za popečke dodajte i sjeckane ljute papričice. Možete ih panirati u brašnu, jajetu i krušnim mrvicama te sezamovim sjemenkama. Pečete li ih u ulju, obvezno ih ocijedite na papirnati ubrus od suvišne masnoće.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.